Balatoni strandok

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Ajánlott strandok

Az alsóörsi strand hatalmas területen gyereköböllel, új játszótérrel, gondozott gyeppel és sok-sok árnyékot adó fával várja a strandolókat. A strandnak 2 bejárata van. Kerékpárokat be lehet vinni a strand területére.

Az ábrahámhegyi strand a Balaton északi partjának talán legszebb és legjobb adottságú strandja – homokos, lídós partszakasszal, sok árnyékos területtel. Ingyenes parkolás a strand előtt. Bringát bevinni nem lehet…

A badacsonyi strand sok árnyékos és napos területtel, gyereköböllel és nagyszerű panorámával várja a strandolókat! A kerékpárokat a strandon belül, a bejárat mellett lehet tárolni. A hajóállomás mellett található.

Kisgyermekes családok kedvence ez a családias, barátságos, kicsi strand – lidós partszakasza miatt. A parthoz közelebb nagy napos terület van, még a bejárathoz közelebb a hatalmas nagy fák biztosítanak árnyékot.

A strand egy keskeny sávon húzódik végig a part mentén. Kerékpár tárolás a strand belül lehetséges. A víz gyorsan mélyül, de a lidós partszakaszon elég széles sáv marad a játékra, és egyáltalán nem kell dagonyázni az iszapban.

A balatoni strand 2 bejárattal rendelkezik: a Hokuli utcán keresztül majd egy kis tanösvényen végighaladva érhető el a nyugati bejárat. Az óriáscsúszda a strand keleti részén található, a lídós partszakasz a nyugati végén.

A vízpart teljes hosszában egy elég széles betonos sétánnyal rendelkezik, mely napozásra is kiválóan alkalmas. Mellette a füves terület egy kettős szomorúfűz sorral tökéletes árnyékot és nagyszerű panorámát biztosít.

Ez a strand sok extrát nem tartogat számunkra. Erőssége a panorámában és a viszonylag gyorsan mélyülő vízben rejlik… Jó fekvésnek köszönhetően (nyugati) reggeltől késő estig süti a Nap a part menti sávot.

Balatonalmádi egyik strandja a Budatava, míg a másik a Wesselényi. Az előbbi, méretéből is adódóan kisebb és barátságosabb, ezt a strandot inkább az idősebb, illetve kisgyermekes korosztály preferálja.

A strand az északi part egyik legnagyobb, leghosszabb partszakasszal rendelkező fizetős strandja. A központi strand fénye a 80-as évekhez képes eléggé megkopott, ezen az utóbbi évek fejlesztéseivel próbálnak javítani.

A nyugalomra vágyók és a kisgyermekes családok kedvelt pihenőhelye a balatonberényi strand. A település központjában található és 2 bejárattal rendelkezik. A kialakított gyereköböl a strand keleti részén található.

A strand a központtól távolabb helyezkedik el. A kilátás már a partról is mesés, de ha egy kicsit beljebb úszunk, akkor a Keszthelyi-hegység mellett még a tanúhegyek kupolái is látszódnak.

A Keleti strand már fizetős strandként működik. Csúszda, gyereköböl, sok-sok árnyékos terület és egy szép rálátás a Tihanyi-félszigetre. Kerékpár tárolás a strandon. Közvetlenül a Balatoni kerékpárút mellett található!

A Nyugati strand a 2018-as évben megújult, ennek megfelelően fizetőssé tették. Sok jót egyelőre nem tudunk írni.. A bringákat csak a strandon kívül, a bejárat mellett lehet tárolni – fedett helyen, támaszokhoz lehet kötni.

Top strand, hasonló árakkal! Kapunk egy gyönyörűen parkosított zöldfelületet, játszóteret, mini csúszdát, napozóstéget, lídós partszakaszt, napozóágyakat, gyönyörű panorámát a Tihanyi-félszigetre.

Tágas és ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó és igényes pihenést keresőket. A területén átfolyó kis patak különös hangulatot biztosít a strandnak. A kerékpárokat a területére be lehet vinni!

A strand 270 méteres partszakasszal és homokozott vízmederrel, gyereköböllel rendelkezik. Parkosított, virágos környezet, fokozatosan mélyülő víz. Csúszdával és vízi sporteszközökkel várja a látogatókat.

A tobruki városrész fizetős strandja kisgyermekes családok számára is ideális. A fürdő területén minden megtalálható, amire a kicsiknek és szüleiknek az egész napos strandoláshoz szükségük lehet.

A vízi sportok és a fürdőzés, napozás kedvelői a strandon az egyik legszebb balatoni panorámával gazdagodhatnak, hiszen csodás kilátás nyílik a balatongyöröki strand területéről a szigligeti öbölre, a Badacsonyra!

A strand előtti területen ingyenesen parkolhatunk. Egy büfésoron keresztül közelíthető meg. Fákkal övezett területről van szó, így a strandolást semmi nem zavarja. Kifejezetten nagy, mindenki megtalálhatja a saját kis területét.

A kerékpárral érkezők a strand területén belül találnak ingyenes tárolási lehetőséget. Elég sok a szabad zöld terület, így labdázásra és egyéb sportolási tevékenységekre a strand kiválóan alkalmas.

A lellei strand egyik szenzációja a kialakított homokos partszakasz, mely igazi tengerparti hangulatot idéz. Másik különlegessége a hozzá tartozó élményfürdő. A strand a központban, a hajóállomás mellett található.

A strand szép panorámával, gondozott pázsittal, árnyékos-napos területtel várja a strandolókat. Ez a település fizetős strandja, mely Balatonmáriafürdő központjában található. A bringák tárolása megoldott a strand belül.

A sekély vizű, csodálatos természetes öböl a kisgyermekek kedvence. A strand jól felszerelt, tiszta, gondozott: játszótér, sportpályák (strandröplabda, foci, tenisz), csónak és vízibicikli kölcsönzés.

Az önkormányzat három strandot működtet. Közülük a legnagyobb Balatonszepezd közepén található. A másik két strand a település 2 szélén kapott helyet. Kicsi strandok, szerényebb szolgáltatásokkal és árakkal.

Balatonudvari nyugati végén, Fövenyesen, egy viszonylag nagy méretű területen az önkormányzat fizetős strandot üzemeltet. A part menti sétány és fasor kellemes hangulatot ad a strandnak, nekünk nagyon tetszik…

Híres tisztaságáról, rendezettségéről, és minden itt nyaraló számára kellemes, nyugodt pihenést biztosít. Hangulatos strandi séták tehetők az éjszaka kivilágított parti sétányon. A bringáknak a strandon kívül van helye.

A balatonaligai strand a Club Aliga üdülőközpont privát strandja, mely külsős vendégek előtt is nyitva áll. Kellemes zöld környezetben, gyönyörű ősfás parkban helyezkedik el, Budapesttől egy órás útra autóval.

Elhelyezkedéséből adódóan csendes, nyugodt és nem zsúfolt. A vízbe jutást a szokásos fémlépcsők segítik, de a homokozón át is besétálhatunk fürdeni. A magasparttól – egy kis lejárón keresztül – is megközelíthető.

A csopaki strand a Balaton egyik top strandja, mely hosszan húzódik végig a település part menti részén. A legkisebbek részére homokföveny került kialakításra – árnyékolókkal. Az óriáscsúszda a strand közepén található.

A gyenesi lidó strand nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy a természet világát újra megcsodálhassuk. A kisgyeremekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik.

Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően Fonyód központi strandja a legelegánsabb és legkomfortosabb fürdőhely lett (fövenyes partszakasz, új játszóterek/mosdók, elektronikus beengedő kapuk).

Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően Fonyód központi strandja a legelegánsabb és legkomfortosabb fürdőhely lett (fövenyes partszakasz, új játszóterek/mosdók, elektronikus beengedő kapuk).

A gyenesi lidó strand nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy a természet világát újra megcsodálhassuk. A kisgyeremekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik.

A megújult, mediterrán stílusú Diási Játékstand továbbra is az aktívabb élményt kereső felnőtteknek és gyermekeknek nyújt – programkínálatával, animátoraival és szabadtéri játékeszközével – élményteli kikapcsolódást.

A balatoni strandok a Vasút utcán érhetőek el. Mindegyik közvetlenül a káptalanfüredi vasútállomás mellett található. A bringákat be lehet vinni a strand területére!

A “retró” balatoni strandok egyike. A Helikon strand a forgalomtól távol, csendes helyen, a város délnyugati szélén található. Főleg családoknak ajánljuk. A kerékpárokat tárolni a strandon tudjuk. 2 gyermeköble is van.

A nyugodt környezet, a homokos és füves területek megfelelő aránya miatt a strand a legnagyobb népszerűségnek talán a gyerekekkel érkező fiatalok és nagyszülők, családok körében örvend.

A keszthelyi strandok közül ez a központi, ez kínálja a legtöbb szolgáltatást. Felújított vizesblokkokkal, több sportpályával, modern játszótérrel várja a Balaton szerelmeseit.

A Balatonpart talán egyik utolsó érintetlen “természeti csodája” a pálkövei strand – egy mini gyereköböllel. A strand Pálköve nem nyüzsgő részén található, de a vasút közel van.

A Császtai strand Révfülöp nyugati felén, nagyon szép környezetben található. Gyalogosan és kerékpárral a móló felől, egy parkon áthaladva érhetjük el. Parkolás a strand mellett!

A révfülöpi Szigeti strandfürdő természeti adottságai, kialakítása alapján a Balaton egyik legbarátságosabb strandja – lejtős területen, forgalmas utcáktól távol helyezkedik el.

A Gamászai strand Siófok és Balatonvilágos közigazgatási határán fekszik. A mintegy 120 méter hosszúságú, 30-40 méter szélességű területen a pázsitot kisebb-nagyobb fák árnyékolják.

A strand Siófok központjában, a hajóállomás keleti oldalán található. A siófoki strandok közül ez a legmenőbb, mely teljesen egészében a Petőfi sétány mellett húzódik végig.

A Siófok Sóstói strand a település második legnagyobb fizetős strandja, mely egy félszigetként kialakított területen helyezkedik el, közvetlenül a parton végigfutó Baross útról nyílik.

A csodálatos környezetben megépült fürdőhely minden igényét kielégíti az idelátogatónak. A kisgyermekes családok részére sekély, homokos partszakasz van kialakítva.

Tihany Napsugár Beach (más néven Hajóállomási strand): a szépen gondozott füves strand Tihany központjában, közvetlenül a hajóállomás mellett fekszik – pici kis gyereköböllel.

A Tihanyi-félsziget nyugati öblében, a vulkanikus Csúcs-hegy lábánál fekszik. Egyedülálló, mivel a lenyugvó nap egész délután és este süti, a füves partra fák vetnek árnyékot.

A fiatalok körében rendkívül népszerű vonyarcvashegyi Lidó Strand szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül – lídós partszakasszal, óriáscsúszdával.

A zánkai strand két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. Az utóbbi években egy homokos fövenyű, lassan mélyülő öblöt alakítottak ki a kisgyermekes családok részére.

Balatoni szabadstrandok