You are here:
Balatoni strandok
Balatoni strandok az északi és a déli partról – privát élményekkel, friss képekkel, balatoni strand szolgáltatásokkal, térképpel, aktuális árjegyzékkel. Autósoknak illetve brigával érkezőknek segítséget nyújtunk a parkolási illetve kerékpár-tárolási lehetőségeket illetően.
2017-ben is kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket, az eredmények itt találhatóak. Mi elsősorban önkormányzati strandokkal foglalkozunk, szállodák saját strandjai nem szerepelnek a felsorolásban.
A strand Balaton … … … .

Balatoni szabadstrandok
Az ingyenesen használható strandok nagy részét a Balaton déli partján találjuk, de mi mutatunk néhány szabadstrandot a Balaton többi részéről is. Az ingyenes strandok általában kevesebb szolgáltatást kínálnak kizetős “társaikhoz” képest – viszont az alap szolgáltatások mindegyik kijelölt fürdőhelyen megtalálhatóak.
Az északi parton szabadstrandokat a Tihanyi-félszigeten és Örvényesen találunk, a többi balatoni strand kivétel nélkül fizetős strand. Az utóbbi évek strandi fejlesztéseinek köszönhetően ma már a déli parton is egyre több a belépős strand – cserébe több szolgáltatást is kapunk. Ezeket a strandokat általában a déli parti települések központjában találjuk (Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonszárszó, Siófok, Balatonföldvár, Balatonlelle, stb).