Balatoni strandok

Balatoni strand – képek, árak, szolgáltatások, nyitvatartás
You are here:
Balatoni strandok az északi és a déli partról – privát élményekkel, friss képekkel, balatoni strand szolgáltatásokkal, térképpel, aktuális árjegyzékkel. Autósoknak illetve brigával érkezőknek segítséget nyújtunk a parkolási illetve kerékpár-tárolási lehetőségeket illetően. Mi elsősorban önkormányzati strandokkal foglalkozunk, szállodák saját strandjai nem szerepelnek a felsorolásban. A strand Balaton … … … Balatoni strandok.
Balatoni strandok

2017-ben is kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket, az eredmények itt találhatóak.

Balatoni szabadstrandok

– Balatoni strandok-. Az ingyenesen használható strandok nagy részét a Balaton déli partján találjuk, de mi mutatunk néhány szabadstrandot a Balaton többi részéről is. Az ingyenes strandok általában kevesebb szolgáltatást kínálnak kizetős “társaikhoz” képest – viszont az alap szolgáltatások mindegyik kijelölt fürdőhelyen megtalálhatóak.[/dt_quote]Az északi parton szabadstrandokat a Tihanyi-félszigeten és Örvényesen találunk, a többi balatoni strand kivétel nélkül fizetős strand. Az utóbbi évek strandi fejlesztéseinek köszönhetően ma már a déli parton is egyre több a belépős strand – cserébe több szolgáltatást is kapunk. Ezeket a strandokat általában a déli parti települések központjában találjuk (Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonszárszó, Siófok, Balatonföldvár, Balatonlelle, stb).

Balatoni strandok.

Lájkolj minket a Facebookon!

Balatoni strandok - Ábrahámhegyi strand
Az ábrahámhegyi strand a Balaton északi partjának talán legszebb és legjobb adottságú strandja – homokos, lídós partszakasszal és sok árnyékos területtel. Ingyenes parkolás a strand előtt. Bringát bevinni nem lehet…
Ábrahámhegyi strand
Balatoni strandok - Alsóörsi strand
Az alsóörsi strand hatalmas területen gyereköböllel, új játszótérrel, gondozott gyeppel és sok-sok árnyékot adó fával várja a strandolókat. A strandnak 2 bejárata van. Kerékpárokat be lehet vinni a strand területére.
Alsóörsi strand
Balatoni strandok - Badacsonyi strand
A badacsonyi strand sok árnyékos és napos területtel, gyereköböllel és nagyszerű panorámával várja a strandolókat! A kerékpárokat a strandon belül, a bejárat mellett lehet tárolni. Közvetlenül a hajóállomás mellett található.
Badacsonyi strand
Balatoni strandok - Badacsonylábdihegyi strand
Kisgyermekes családok kedvence ez a családias, barátságos, kicsi strand – lidós partszakasza miatt. A parthoz közelebb nagy napos terület van, még a bejárathoz közelebb a hatalmas nagy fák biztosítanak árnyékot.
Badacsonylábdihegyi strand
Balatoni strandok - Badacsonytomaji strand
A strand egy keskeny sávon húzódik végig a part mentén. Kerékpár tárolás a strand belül lehetséges. A víz gyorsan mélyül, de a lidós partszakaszon elég széles sáv marad a játékra, és egyáltalán nem kell dagonyázni az iszapban.
Badacsonytomaji strand
Balatoni strandok - Balatonakali strand
A balatoni strand 2 bejárattal rendelkezik: a Hokuli utcán keresztül majd egy kis tanösvényen végighaladva érhető el a nyugati bejárat. Az óriáscsúszda a strand keleti részén található, a lídós partszakasz a nyugati végén.
Balatonakali strand
Balatoni strandok - Balatonakarattya Bercsényi strand
A vízpart teljes hosszában egy elég széles betonos sétánnyal rendelkezik, mely napozásra is kiválóan alkalmas. Mellette a füves terület egy kettős szomorúfűz sorral tökéletes árnyékot és nagyszerű panorámát biztosít.
Balatonakarattya – Bercsényi strand
Balatoni strandok - Balatonakarattya Lidó strand
Ez a strand sok extrát nem tartogat számunkra. Erőssége a panorámában és a viszonylag gyorsan mélyülő vízben rejlik… Jó fekvésnek köszönhetően (nyugati) reggeltől késő estig süti a Nap a part menti sávot.
Balatonakarattya – Lidó strand
Balatoni strandok - Balatonalmádi Budatava strand
Balatonalmádi két stranddal büszkélkedhet, az egyik a Budatava, míg a másik a Wesselényi. Az előbbi, méretéből is adódóan kisebb és barátságosabb, ezt a strandot inkább az idősebb, illetve kisgyermekes korosztály preferálja.
Balatonalmádi – Budatava strand
Balatoni strandok - Balatonalmádi Wesselényi strand
A strand az északi part egyik legnagyobb, leghosszabb partszakasszal rendelkező fizetős strandja. A központi strand fénye a 80-as évekhez képes eléggé megkopott, ezen az utóbbi évek fejlesztéseivel próbálnak javítani.
Balatonalmádi – Wesselényi strand
Balatoni strandok - Balatonberényi strand
A nyugalomra vágyók és a kisgyermekes családok kedvelt pihenőhelye a balatonberényi strand. A strand a település központjában található és 2 bejárattal rendelkezik. Az újonnan kialakított gyereköböl a strand keleti részén található.
Balatonberényi strand
Balatoni strandok - Balatonedericsi strand
A strand a központtól távolabb helyezkedik el. A kilátás már a partról is mesés, de ha egy kicsit beljebb úszunk, akkor a Keszthelyi-hegység mellett még a tanúhegyek kupolái is látszódnak.
Balatonedericsi strand
Balaton strandok - Balatonföldvár Keleti strand
A Keleti strand néhány éve már fizetős strandként működik. Ami van: csúszda, gyereköböl, sok-sok árnyékos terület és egy szép rálátás a Tihanyi-félszigetre. Kerékpár tárolás a strandon. Közvetlenül a Balatoni kerékpárút mellett található!
Balatonföldvár – Keleti strand
Balatoni strand - Balatonföldvár Nyugati strand
A Nyugati strand a 2018-as évben megújult, ennek megfelelően fizetőssé tették. Sok jót egyelőre nem tudunk írni.. A bringákat csak a strandon kívül, a bejárat mellett lehet tárolni – fedett helyen, támaszokhoz lehet kötni. Ennyi.
Balatonföldvár – Nyugati strand
Balatoni strandok - Balatonfüred Esterházy strand
Top strand, hasonló árakkal! Kapunk egy gyönyörűen parkosított zöldfelületet, játszóteret, mini csúszdát, napozóstéget, lídós partszakaszt, napozóágyakat, gyönyörű panorámát a Tihanyi-félszigetre.
Balatonfüred – Esterházy strand és Élményfürdő
Balatoni strandok - Balatonfüred Kisfaludy strand
Tágas és ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó és igényes pihenést keresőket. A területén átfolyó kis patak különös hangulatot biztosít a strandnak. A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni!
Balatonfüred – Kisfaludy strand
Balatoni strandok - Balatonfűzfő Fövenyfürdő
A strand 270 méteres partszakasszal és homokozott vízmederrel, gyereköböllel rendelkezik. Parkosított, virágos környezet, fokozatosan mélyülő víz. A fűzfői strand csúszdával és vízi sporteszközökkel várja a látogatókat.
Balatonfűzfő – Fövenyfürdő
Balatoni strandok - Balatonfűzfő Tobruki strand
A tobruki városrész fizetős strandja kisgyermekes családok számára is ideális. Mint ahogy a szlogen is hirdeti, a fürdő területén minden megtalálható, amire a kicsiknek és szüleiknek az egész napos strandoláshoz szükségük lehet.
Balatonfűzfő – Tobruk strand
Balatoni strandok - Balatongyöröki strand
A vízi sportok és a fürdőzés, napozás kedvelői a strandon az egyik legszebb balatoni panorámával gazdagodhatnak, hiszen csodás kilátás nyílik a balatongyöröki strand területéről a szigligeti öbölre, a Badacsonyra. Top strand!
Balatongyöröki strand
Balaton strandok - Balatonkenese Bezerédj strand
A balatoni strand bejárata előtti területen ingyenesen parkolhatunk. Egy büfésoron keresztül közelíthető meg. Fákkal övezett területről van szó, így a strandolást semmi nem zavarja. Kifejezetten nagy, mindenki megtalálhatja a saját kis területét.
Balatonkenese – Bezerédj strand
Strand Balaton - Balatonkenese Vak Bottyán strand
A kerékpárral érkezők a strand területén belül találnak ingyenes tárolási lehetőséget. Elég sok a szabad zöld terület, így labdázásra és egyéb sportolási tevékenységekre a strand kiválóan alkalmas. Parkolás a strand előtt.
Balatonkenese – Vak Bottyán strand
Strand Balaton - Balatonlelle Napfény strand
A lellei strand egyik szenzációja a kialakított homokos partszakasz, mely igazi tengerparti hangulatot idéz. Másik különlegessége a hozzá tartozó élményfürdő. A strand Balatonlelle központjában, a hajóállomás mellett található.
Balatonlelle – Napfény strand és Élményfürdő
Strand Balaton - Balatonmáriafürdői strand
A strand szép panorámával, gondozott pázsittal, árnyékos-napos területtel várja a strandolókat. Ez a település egyetlen fizetős strandja, mely Balatonmáriafürdő központjában található. A bringák tárolása megoldott a strand belül.
Balatonmáriafürdői strand
Balaton strandok - Balatonszárszói strand
A sekély vizű, csodálatos természetes öböl a kisgyermekek kedvence. A strand jól felszerelt, tiszta, gondozott: játszótér, sportpályák (strandröplabda, foci, tenisz), csónak és vízibicikli kölcsönzés áll a vendégek rendelkezésére.
Balatonszárszói strand
Balaton strandok - Balatonszepezdi strand
Az önkormányzat három strandot működtet. Közülük a legnagyobb Balatonszepezd közepén található. A másik két strand a település 2 szélén kapott helyet. Kicsi strandok, szerényebb szolgáltatásokkal és árakkal.
Balatonszepezdi strandok
Balaton strandok - Balatonudvari Fövenyesi strand
Balatonudvari nyugati végén, Fövenyesen, egy viszonylag nagy méretű területen az önkormányzat 2013 óta fizetős strandot üzemeltet. A part menti sétány és fasor kellemes hangulatot ad a strandnak, nekünk nagyon tetszik…
Balatonudvari – Fövenyesi strand
Balatoni strand - Balatonudvari strand
A strand híres tisztaságáról, rendezettségéről, és minden itt nyaraló számára kellemes, nyugodt pihenést biztosít. Hangulatos strandi séták tehetők az éjszaka kivilágított parti sétányon. A bringáknak a strandon kívül van helye.
Balatonudvari strand
Balatoni strand - Balatonvilágos Club Aliga strand
A balatonaligai strand a Club Aliga üdülőközpont privát strandja, mely külsős vendégek előtt is nyitva áll. Kellemes zöld környezetben, gyönyörű ősfás parkban helyezkedik el, Budapesttől egy órás útra autóval.
Balatonvilágos – Club Aliga strand
Balatoni strandok - Balatonvilágosi strand
Elhelyezkedéséből adódóan csendes, nyugodt és nem zsúfolt. A vízbe jutást a szokásos fémlépcsők segítik, de a homokozón át is besétálhatunk fürdeni. A strand a magasparttól – egy kis lejárón keresztül – is megközelíthető.
Balatonvilágosi strand
Balatoni strandok - Csopaki strand
A csopaki strand a Balaton egyik top strandja, mely hosszan húzódik végig a település part menti részén. A legkisebbek részére homokföveny került kialakításra – árnyékolókkal. A fizetős óriáscsúszda a strand közepén található.
Csopaki strand
Balatoni strandok - Fonyód Panoráma strand
Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően Fonyód központi strandja a legelegánsabb és legkomfortosabb fürdőhely lett (fövenyes partszakasz, új játszóterek/mosdók, elektronikus beengedő kapuk).
Fonyód – Panoráma strand
Balatoni strandok - Gyenesdiás Gyenesi Lidóstrand
A gyenesi lidó strand nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy családja mellett a természet világát újra és újra megcsodálhassa. A kisgyeremekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik.
Gyenesdiás – Gyenesi Lidóstrand
Balaton strand - Gyenesdiás Diási Játékstrand
A megújult, mediterrán stílusú Diási Játékstand továbbra is az aktívabb élményt kereső felnőtteknek és gyermekeknek nyújt gazdag programkínálatával, energikus animátoraival és számos szabadtéri játékeszközével élményteli kikapcsolódást.
Gyenesdiás – Diási Játékstrand
Balaton strand - Káptalanfüredi Nagy strand
A balatoni strandok a Vasút utcán érhetőek el. Mindegyik közvetlenül a káptalanfüredi vasútállomás mellett található. A bringákat be lehet vinni a strand területére!
Káptalanfüredi strandok
Balaton strandok - Keszthely Helikon strand
A “retró” balatoni strandok egyike. A Helikon strand a forgalomtól távol, csendes helyen, a város délnyugati szélén található. Főleg családoknak ajánljuk. A kerékpárokat tárolni a strandon tudjuk. 2 gyermeköble is van.
Keszthely – Helikon strand
Balatoni strandok - Keszthely Libás strand
A nyugodt környezet, a homokos és füves területek megfelelő aránya miatt a strand a legnagyobb népszerűségnek talán a gyerekekkel érkező fiatalok és nagyszülők, családok körében örvend.
Keszthely – Libás strand
Balatoni strandok - Keszthely Városi strand
A keszthelyi strandok közül ez a központi, ez kínálja a legtöbb szolgáltatást. Felújított vizesblokkokkal, több sportpályával, modern játszótérrel várja a Balaton szerelmeseit.
Keszthely – Városi strand
Strand Balaton - Pálkövei strand
A Balatonpart talán egyik utolsó érintetlen “természeti csodája” a pálkövei strand – egy mini gyereköböllel. A strand Pálköve nem nyüzsgő részén található, de a vasút közel van.
Pálkövei strand
Strand Balaton - Révfülöp Császtai strand
A Császtai strand Révfülöp nyugati felén, nagyon szép környezetben található. Gyalogosan és kerékpárral a móló felől, egy parkon áthaladva érhetjük el. Parkolás a strand mellett!
Révfülöp – Császtai strand
Balaton strandok - Révfülöp Szigeti strandfürdő
A révfülöpi Szigeti strandfürdő természeti adottságai, kialakítása alapján a Balaton egyik legbarátságosabb strandja – lejtős területen, forgalmas utcáktól távol helyezkedik el.
Révfülöp – Szigeti strandfürdő
Balaton strandok - Siófok Gamászai strand
A Gamászai strand Siófok és Balatonvilágos közigazgatási határán fekszik. A mintegy 120 méter hosszúságú, 30-40 méter szélességű területen a pázsitot kisebb-nagyobb fák árnyékolják.
Siófok – Gamászai strand
Balatoni strandok - Siófok Nagystrand
A strand Siófok központjában, a hajóállomás keleti oldalán található. A siófoki strandok közül ez a legmenőbb, mely teljesen egészében a Petőfi sétány mellett húzódik végig.
Siófok – Nagystrand
Balatoni strand - Siófok Sóstói strand
A Siófok Sóstói strand a település második legnagyobb fizetős strandja, mely egy félszigetként kialakított területen helyezkedik el, közvetlenül a parton végigfutó Baross útról nyílik.
Siófok – Sóstói strand
Balatoni strand - Szigligeti strand
A csodálatos környezetben megépült fürdőhely minden igényét kielégíti az idelátogatónak. A kisgyermekes családok részére sekély, homokos partszakasz van kialakítva.
Szigligeti strand
Balatoni strandok - Tihany Napsugár strand
Tihany Napsugár Beach (más néven Hajóállomási strand): a szépen gondozott füves strand Tihany központjában, közvetlenül a hajóállomás mellett fekszik – pici kis gyereköböllel.
Tihany – Napsugár Beach
Balatoni strandok - Tihany Átrium strand
A fürdőhely (korábban Átrium strand) továbbra is működik, de teljesen megújult. Az extra szolgáltatások nagy része beépült az árba, így annak megfelelően alakulnak a strandi belépődíjak…
Tihany – Átrium strand
Balatoni strandok - Tihany Sajkodi strand
A Tihanyi-félsziget nyugati öblében, a vulkanikus Csúcs-hegy lábánál fekszik. Egyedülálló, mivel a lenyugvó nap egész délután és este süti, a füves partra fák vetnek árnyékot.
Tihany – Sajkodi strand
Balatoni strandok - Vonyarcvashegy Lidó strand
A fiatalok körében rendkívül népszerű vonyarcvashegyi Lidó Strand szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül – lídós partszakasszal, óriáscsúszdával.
Vonyarcvashegy – Lidó strand
Balatoni strandok - Zánkai strand
A zánkai strand két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. Az utóbbi években egy homokos fövenyű, lassan mélyülő öblöt alakítottak ki a kisgyermekes családok részére.
Zánkai strand
Utolsó módosítás: