Tihany Napsugár Beach

árak, szolgáltatások, belépők, képek, térkép
You are here:
Tihany Napsugár Beach: a szépen gondozott füves strand Tihany központjában, közvetlenül a tihanyi hajóállomás mellett fekszik. A (más néven) Hajóállomási strand Tihany legnépszerűbb és leglátogatottabb strandja. A tihanyi strand gyalog is megközelíthető a faluból a Pisky sétány végén levő szerpentinen keresztül.
Balatoni strandok - Tihany Napsugár strand

GPS: 46.917383 17.892245


Nyitvatartás: 9:00 – 19:00


Megközelítés: Tihany, hajóállomás. Parkolás a strand mellett (ingyenes).


További információk:
Gyermek: 6-14 év között
Ingyenes a belépés 6 éves korig és 80 év felett.
2017-es belépődíjak:
Felnőtt napijegy: 500 Ft
Gyermek/diák/nyugdíjas napijegy: 250 Ft
Felnőtt hetijegy: 2.500 Ft
Gyermek/diák/nyugdíjas hetijegy: 1.250 Ft

Belépődíjak 2016-ban
A tihanyi Napsugár Beach

A Tihanyi-félsziget legnagyobb és legismertebb fizetős strandját közvetlenül a móló mellett találjuk. Szép időben gyönyörű a kilátás Balatonfüred felé – főleg a délutáni órákban, amikor a nap szépen megvilágítja a szemben lévő partot. Kisgyermekes családoknak – Tihanyban egyedülálló módon – egy kis gyerekpancsolót is kialakítottak.
Tihany Napsugár Beach.

Megközelítés, parkolás: A parkolásért fizetni kell a környező parkolókban.

Tihanyt jellemzően az ingyenes, avagy szabad standjairól szokták emlegetni, hisz még Balatonfüredről is a Gödrösi szabad strandra ugranak át az ingyenes vízpartot kedvelők.
A szabad strandok a betonozott partszakasszal kevés kényelmet nyújtanak, azonban mégis szeretjük őket, hisz bármikor, éjjel-nappal azonnal elérhető általa a kedvelt nyári hűsítőnk, a Balaton. Egyetlen légkondicionált szoba sem veheti fel a versenyt a fürdés élményével és felpezsdítő hatásával. Tihany egy kis falu, azonban nagyon hosszú partszakasszal rendelkezik, földrajzi adottságai révén, és ezt bizony ki is használták a strandépítők. A kevés helyismerettel rendelkezők kedvéért gyűjtöttük össze a tihanyi fizetős strandokat.

Tihany és a félsziget központi strandja közvetlenül a hajóállomás mellett található.

A nem túl nagy partmenti területen gondozott pázsit és homokos rész is található, valamint játszótér, illetve a vízben röp- és kosárlabda pálya is. A strand fekvéséből adódóan – a félsziget keleti oldalán húzódó magaslat miatt – jóval hamarabb tűnik el a Nap… A pénztár és a strand nyitva tartása 2017 június 1 – szeptember 30. között naponta 9-18 óráig (előtte és utána zárva). A pénztár naponta 9-17 óráig működik.
A strandot – és a hajóállomást – a híd után jobbra fordulva, az út alatt áthaladva lehet megközelíteni.

Szolgáltatások

Ingyenes: gyereköböl

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringákat be lehet vinni a strand területére. A bejárat előtt több kerékpártámaszt is találunk. A strandról ugyan rálátásunk erre a területre nincs, nekünk mégis szimpatikusabb itt lerakni a kerékpárokat.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a Hajóállomási strandról
További tihanyi strandok

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: