Tihany - Napsugár Beach

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

Tihany Napsugár Beach: a szépen gondozott füves strand Tihany központjában, közvetlenül a tihanyi hajóállomás mellett fekszik. A (más néven) Hajóállomási strand Tihany legnépszerűbb és leglátogatottabb strandja. A tihanyi strand gyalog is megközelíthető a faluból a Pisky sétány végén levő szerpentinen keresztül.
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

A Tihanyi-félsziget legnagyobb és legismertebb fizetős strandját közvetlenül a móló mellett találjuk. Szép időben gyönyörű a kilátás Balatonfüred felé – főleg a délutáni órákban, amikor a nap szépen megvilágítja a szemben lévő partot. Kisgyermekes családoknak – Tihanyban egyedülálló módon – egy kis gyerekpancsolót is kialakítottak. Tihany Napsugár Beach. Megközelítés, parkolás: A parkolásért fizetni kell a környező parkolókban. Tihanyt jellemzően az ingyenes, avagy szabad standjairól szokták emlegetni, hisz még Balatonfüredről is a Gödrösi szabad strandra ugranak át az ingyenes vízpartot kedvelők. A szabad strandok a betonozott partszakasszal kevés kényelmet nyújtanak, azonban mégis szeretjük őket, hisz bármikor, éjjel-nappal azonnal elérhető általa a kedvelt nyári hűsítőnk, a Balaton. Egyetlen légkondicionált szoba sem veheti fel a versenyt a fürdés élményével és felpezsdítő hatásával. Tihany egy kis falu, azonban nagyon hosszú partszakasszal rendelkezik, földrajzi adottságai révén, és ezt bizony ki is használták a strandépítők. A kevés helyismerettel rendelkezők kedvéért gyűjtöttük össze a tihanyi fizetős strandokat. Tihany és a félsziget központi strandja közvetlenül a hajóállomás mellett található. A nem túl nagy partmenti területen gondozott pázsit és homokos rész is található, valamint játszótér, illetve a vízben röp- és kosárlabda pálya is. A strand fekvéséből adódóan – a félsziget keleti oldalán húzódó magaslat miatt – jóval hamarabb tűnik el a Nap… A pénztár és a strand nyitva tartása 2017 június 1 – szeptember 30. között naponta 9-18 óráig (előtte és utána zárva). A pénztár naponta 9-17 óráig működik. A strandot – és a hajóállomást – a híd után jobbra fordulva, az út alatt áthaladva lehet megközelíteni.

Szolgáltatások

Ingyenes: gyereköböl Kerékpárosbarát szolgáltatások A bringákat be lehet vinni a strand területére. A bejárat előtt több kerékpártámaszt is találunk. A strandról ugyan rálátásunk erre a területre nincs, nekünk mégis szimpatikusabb itt lerakni a kerékpárokat.

GPS: 46.917383 17.892245


Nyitvatartás: 9:00 - 19:00


Megközelítés: Tihany, hajóállomás.

Gyermek: 6-14 év között
Ingyenes a belépés 6 éves korig és 80 év felett.
2017-es belépődíjak:
Felnőtt napijegy: 500 Ft
Gyermek/diák/nyugdíjas napijegy: 250 Ft
Felnőtt hetijegy: 2.500 Ft
Gyermek/diák/nyugdíjas hetijegy: 1.250 Ft

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
3/5
Sportos
4/5
Bringabarát
5/5
Bababarát
5/5
Balaton
5/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek