You are here:
Balatonberényi strand
Balatonberény strand: a község fürdőkultúráját 1881-ben Hunyady József gróf egy fürdőtelep létesítésével teremtette meg. Ettől kezdve a nyugalomra vágyók és a kisgyermekes családok kedvel pihenőhelyévé vált a balatonberényi strand. A strand Balatonberény központjában található és 2 bejárattal rendelkezik.
Balatonberényi strand

GPS: 46.714333 17.318872


Nyitvatartás: 9:00 – 19:00


Megközelítés: Balatonberény, Balaton utca. Parkolás a strand mellett.


További információk:
Kabin: 1.000/nap, 5.000/hét, 18.000/hó
Baba 3 éves korig ingyenes.

A balatonberényi strand

A család bármely tagjának ideális pihenést nyújt Balatonberény központi strandja. A balatonberényi strand egyike a Balaton-part legszebb és legtisztább fürdőhelyeinek, melynek elismeréseként több éve folyamatosan elnyeri a Kékszalag Zászlót. A főbejárat előtt halad el a “Balatoni kerékpárút” útvonala, az autóbusz megálló és a vasútállomás pedig 100 m-re található.

Megközelítés, parkolás: A strand a főút mellett található. Előtte halad el a balatoni kerékpárút. A vasútállomás is könnyen megközelíthető. Parkolni a strand előtt és a DK-i bejárat mellett lévő parkolóban ingyenesen lehet.

A part menti homokozó, a gyermekmedence és további gyermekbarát szolgáltatások a legkisebbeknek, a számtalan sportolási lehetőség a nagyobbaknak, míg a napozóágy-kölcsönzés, az árnyas és csendes ligetek a pihenni vágyó idősebbeknek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.
A 2018-as idénytől a strand újdonsága a kialakított lídós partszakasz.

Szolgáltatások

Ingyenes: bejárat előtt ingyenes parkoló, kerékpártároló, kültéri sakk, sportpályák (kosárlabda, röplabda és strandfoci, tollaslabda), gyermek és felnőtt fürdőmedence, modern játszótér, öltöző fülkék, internet (WiFi), gyermekanimáció, Balaton mederbe telepített sporteszközök (kosárlabda, röplabda)
Fizetős: öltöző kabinok, napozóágy kölcsönzés, asztalitenisz, sportszer kölcsönzés (vizibicikli, kajak)

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringával érkezők kerékpárjaikat a strand területén, a bejárat közelében kialakított, bringatámaszokkal ellátott fedett helyen tárolhatják. (A ‘Balaton Kerékpárosbarát Strandja’ díjat ezért tőlünk is megkpják…)

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a balatonberényi strandról