Balatoni szabadstrandok

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Ajánlott strandok

Balatonakarattya szabadstrand tekintetében nem bővelkedik, egész pontosan csak ezen a partszakaszon van lehetőség ingyenes strandolásra. A szabadstrand az Aligai utcában található.

A tágas, gondozott zöldterületen ismeretlen a zsúfoltság fogalma. A partszakasz a több kisebb bekötőútról autóval és kerékpárral is könnyen és gyorsan megközelíthető, a parkolás ingyenes.

A településen több ingyenesen használható strand várja a vendégeket. A mintegy 9 hektáros központi Platán strand mellett alakították ki a fizetős Boglári Buborék élményfürdőt.

A balatoni szabadstrandok Balatonfenyves minden egyes részén megtalálhatóak. Ingyenes parkolói, család- és bringabarát szolgáltatásai, sportolásra alkalmas adottságai sokféle lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra.

A szabadstrandként használható Kvassay sétány – a gyönyörű platánsorával – több száz méteren keresztül elnyúlik a part mentén. Több helyen vezetnek lépcsők a vízbe.

Balatonkenese ingyenes strandját az Alsóréti Üdülő Egyesület tarja fenn az önkormányzat támogatásával. A homokos talaj viszonylag fedetlen. Amennyire kopár a napozó rész, annyira buja nádas borítja a vízfelületet.

Gondozott, hangulatos kis füves terület – árnyas fákkal és a Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stéggel. A sekély víz, a remek kilátás a kisgyermekes családok számára is ideális lehet. A klasszikus balatoni szabadstrandok egyike!

A több kisebb méretű szabadstrand mellett a város közepén, a balatonlellei hajóállomás mellett a 2 kilométer hosszú Nyugati szabadstrand várja a víz szerelmeseit.

Balatonmáriafürdő ingyenesen használható strandjai a település mintegy 8 kilométer hosszúságban elnyúló tóparti területrészein, közel egyenletes távolságban helyezkednek el.

A déli parton egyedülálló fás-ligetes szabadstrand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű – hatalmas szabad területtel.

Csendes kis strand, szinte teljesen árnyékos területen. Ez a balatonszárszói szabadstrand azoknak ideális, akik az árnyékot és a kisebb strandokat keresik. Lidós parszakasza nincs!

Balatonszárszó nagyobbik ingyenes strandja a közvetlenül a parton futó Móricz Zsigmond utcát választja el a Balatontól a tóra merőleges Örs utca és a Bulcsú utca elágazója között.

A Berzsenyi úti (központi) szabadstrand közvetlenül a balatonszemesi élményfürdő mellett van, de attól elkülönítve. Továbbá a településen több ingyenes strand is található.

Az egész strand akkora, mint egy közepes méretű telek. Arról, hogy létezik, csak egy tábla ad felvilágosítást a Csokonai utcában, miszerint egy meredek ösvényen kell megközelíteni.

Fonyódon a déli part többi településéhez hasonlóan részben ingyenes strandok várják a vendégeket. A víz mélysége kisgyermekek fürdőzésére, valamint úszásra is kiválóan alkalmas.

A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand ingyenesen fogadja a vendégeket. A terület jelentős részét fák borítják, de van bőven napozásra alkalmas hely is.

Balatoni szabadstrandok? A bringásoknak először ez ugrik be. A közeli út miatt csak azoknak ajánljuk, akiket egy kis zaj nem zavar, vagy nem kell félniük attól, hogy a velük lévő gyerekek egy óvatlan pillanatban kiszaladnak az útra.

A balatonszéplaki strand nagyon népszerű, összefüggő napos és árnyékos területei is vannak. Leginkább helyiek és a közeli falvakban élő strandolók látogatják ezt a partszakaszt.

Az Aranyparti szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól. Mivel maga a hely alapvetően végig ugyanolyan, a vendégkör összetétele és a szolgáltatások határozzák meg egy-egy rész arculatát.

Zamárdi felé haladva a Deák Ferenc sétány mellett nagyjából 3 kilométeres szakaszon terül el a siófoki Ezüstpart szabadstrandja. A tágas partszakaszon egyaránt van nyüzsgős és nyugodtabb rész is.

A városközpont felől érkezve, a Sió-csatornán átkelve az Erkel Ferenc utcából érhetjük el az Újhelyi strandot. Rengeteg árnyékos területe van. A strand korábban fizetős strandként működött.

KORR – A mintegy 100×100 méteres terület túlnyomó része nyitott pázsit, szépen gondozott állapotban. A strand Szántód vasútállomása közelében található, a Juhász Gyula utca végén. – KORR

A mintegy 100×100 méteres terület túlnyomó része nyitott pázsit, szépen gondozott állapotban. Az északi oldal keleti sarkánál lévő bejárat mellett büfé és WC van. A betonozott partról több ponton lépcső vezet a vízbe.

Az ingyenesen működő tihanyi szabadstrand igazán nagyszerű panorámát kínál a keleti öbölben elterülő Balatonfüredre, és a Balaton északi partjának dombjaira. Tihany legkedveltebb ingyenesen használható fürdőhelye.

A hajóállomástól a rév felé továbbhaladva találjuk a Somosi strandot. A tihanyi szabadstrandok közül ez a faluhoz legközelebb eső, a helyik által is kedvelt szabadstrand.

Balatoni szabadstrandok? Akkor Zamárdi! A több ingyenes strand közül ki kell emelni a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett területet, amelyről csodálatos panorámában lehet részünk a Tihanyi-félszigetre.

Balatoni strandok