Balatoni pihenőhelyek

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Balatonszabadi mellett a Pusztatoronyi dűlő kiemelkedő dombján található a Millenniumi emlékmű. A sóskúti mészkőből faragott 2,3 méter magas festett plasztika mellett rommaradványok is találhatóak.

Szent Donátnak, a szőlősgazdák védőszentjének tiszteletére 1758-ban felszentelt barokk kápolna belső berendezésével, a késő barokk faoltárral mint egy kis ékszer díszíti a hegyet.

Az Alsódörgicsei Boldogasszony templomrom mellett található a Gernye-hegyi pihenő, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, a szemközti Balázs-hegyre és a Zánkáig futó szőlőkordonokra.

A Nagymező a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahol kiépített szalonnasütőhelyek, asztalok – padok, focipálya, esőbeálló várja a kirándulókat.

Szép kis hely – remek kilátással. Autóval és kerékpárral is jól megközelíthető. A legenda szerint balatoni halászok csodás megmenekülésének emlékére emelték a kápolnát.

A számtalan szabadidős tevékenységet kínáló Séd-völgy Veszprém igazi gyöngyszeme. A völgy sokakat csábít sziklamászásra, míg mások szívesebben pattannak kerékpárra vagy húznak görkorcsolyát.