Balatonvilágosi szabadstrand

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

A balatonvilágosi szabadstrand a település nyugodt részen várja az elvonulást, csendes fürdőzést kedvelőket. A szabadstrand Balatonvilágos egy igazán meredek lejáróján keresztül közelíthető meg (Zrínyi út). A!

Infók

GPS: 46.985361 17.979750


Nyitvatartás: 7:30 – 18:30


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig Kabin: 900/nap, 4.500/hét Szekrény: 600/nap A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!

Elhelyezkedés

GPS: 46.978708 18.164404 Megközelítés: Balatonvilágos, Zrínyi út. A település neve hivatalosan Balatonvilágos, mely magában foglalja Balatonaligát is. A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán a község jelentős fejlődésnek indult, főleg nyaralóingatlanokat értékesítettek. A rendszerváltást követően nyitott lett a jelenlegi Club Aliga területe, ezzel kulturált, jól ellátott strandterület és hajókikötő került a közösség használatába. A Balaton medre itt homokos, a vízminőség kiváló, vízmélysége sekély, több száz méteren biztonságosan élvezhetik a vizet az úszni nem tudók is. Megközelítés, parkolás: Az egész strand akkora, mint egy közepes méretű telek. Arról, hogy létezik, csak egy tábla ad felvilágosítást a Csokonai utcában, miszerint egy meredek ösvényen kell megközelíteni. Belépőjegy nincs, sátrazó, bulizó fiatalok viszont igen, így ez kivételesen nem mindig tartozik a csendes helyek közé. Büfé és alap infrastruktúra van, de inkább csak akkor javasoljuk, ha a társaság és a hangulat fontosabb, mint a kényelem. Füves, rejtett területe vonzó azok körében, akik kedvelik a csendes fürdőzést. Gyerekeknek egy homokozó, míg a kerékpárral érkezőknek bicikli tároló áll rendelkezésükre. A strandon egy büfé működik. A terület füves, a part közelében nagyobb kavicsok borítják. A néhány nagyobb fa árnyéka mellett itt is számolni kell a Zrínyi utca fölé tornyosuló magaspart árnyékával a délelőtti órákban. A napozó részt a nyílt vízfelülettől nádas zárja el. A vízbe két helyen lehet bemenni. Az egyik bejáró köves, lassan mélyülő, a másik iszaposnak tűnt, ott egy hosszú stég vezet a nádason át a vízhez. I am message box. Click edit button to change this text. Az ingyenesen használható strand Balatonvilágos északi részén, majdnem a Club Aliga strand kerítése mellett. A Zrínyi utcából egy viszonylag szűk átjáró vezet le a szabadstrandhoz. A strand kissé vadregényes, eldugott jellege miatt főleg azoknak ajánlott, akik a zsúfolt környezet helyett a csendes, békés fürdőzést részesítik előnyben. A füves területen néhány nagyobb fa ad árnyékot, a partot nagyobb kavicsok borítják. A napozó területet a víztől nádas zárja el, a parton büfét találunk egy apró játszótér szomszédságában. Biciklitárolót is találunk a területen. A vízbe két lejáró is vezet: egy köves, lassan mélyülő ösvény, és egyhosszú stég, ami a nádason át vezet a vízhez. (KORR!) Balatonvilágos fizetős strandja ide kattintva érhető el.

Szolgáltatások

Fizetős: játékterem, mini golf, asztalitenisz, légvár, trambulin, gokart, vízen járó labda (Zorb), vízibicikli, snooky, napozóágyak, óriáscsúszda, elektromos csónakkölcsönző, masszázs, strand-könyvtár Kerékpárosbarát szolgáltatások A többi keszthelyi strandhoz hasonlóan a bringákat a strand területére nem lehet bevinni.

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 1051 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
2/5
Sportos
3/5
Bringabarát
2/5
Bababarát
2/5
Balaton
4/5
Panoráma
4/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek