You are here:
Balatonmáriafürdő - Központi strand

A Gróf Széchényi Imre tér 9. alatt található, mintegy húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, több mint kétezer fő befogadására alkalmas strand kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak. A fürdőhöz kapcsolódó tómeder nem iszapos, hínármentes. A belépéskori vízmélység 60-70 centiméter, fokozatosan mélyülő.
A strandon vízimentő és az Ifjúsági Vöröskereszt kihelyezett elsősegélyhelye működik. A biztonságot fokozza a viharjelző rendszer strandon működő egysége. A vízminőséget havi rendszerességgel az ÁNTSZ vízvizsgáló laboratóriuma vizsgálja és minősíti a legutóbbi vizsgálatok szerint kiváló. A strandon, a főbejáratnál az értékmegőrző széfekben helyezhetik el értékeiket, csomagjaikat a vendégek. Az értékmegőrző használata 200 Ft/nap + 1000 Ft kaució, amelyhez kulcs a Főpénztárban kérhető.

Balatonmáriafürdői strand

GPS: 46.706762 17.371438


Nyitvatartás: 8:00 – 18:00


Megközelítés: Balatonmáriafürdő.


További információk:

A balatonmáriafürdői strand

A strandépület mögött épített szabadtéri színpadon a programtervben szereplő időpontokban kulturális rendezvények működnek. Évente nemzetközi fúvószenekari találkozó kerül megrendezésre, mely 2011. évben július 29-31. között kerül sor. A strand szolgáltatási színvonalának minőségét a bírálók 2004 évtől kezdődően kékhullám zászlóval ismerték el.
Pénztári nyitva tartás 8- 18 óráig – pénztárzárás után 22 óráig szabad strandként látogatható.

Szolgáltatások

Ingyenes szolgáltatások játszóterek, sportpályák a “Mozdulj Balaton” mozgalom keretében. Zuhanyzók, ivókutak, öltözőfülkék, felújított mellékhelyiségek.
Díjazás ellenében: vizibicikli, sportszerkölcsönzés, ugrálóasztal, strandröplabda pálya, mini dodgem, testfestés, napozóágy kölcsönzés, vattacukor.
Parkolási lehetőség közvetlenül a strand előtti, árnyas, de nem őrzött parkolóban. Befogadóképesség kb. 200 autó, kerékpártárolás a strand területén belül és kívül is megoldott.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a Központi strandról (Balatonmáriafürdő)