You are here:
Balatonmáriafürdő strand
Balatonmáriafürdő Központi strand: a Gróf Széchényi Imre tér 9. alatt található, mintegy húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, több mint kétezer fő befogadására alkalmas strand kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak. A Balatonmáriafürdő strand a település egyetlen fizetős strandja.
A strand Balatonmáriafürdő központi részén található.
Balatoni strandok

GPS: 46.706762 17.371438


Nyitvatartás: 8:00 – 18:00


Megközelítés: Balatonmáriafürdő.


További információk:

A balatonmáriafürdői strand

További fürdési lehetőségek itt: Balatonmáriafürdői szabadstrandok

A fürdőhöz kapcsolódó tómeder nem iszapos, hínármentes. A belépéskori vízmélység 60-70 centiméter, fokozatosan mélyülő. A strandon vízimentő és az Ifjúsági Vöröskereszt kihelyezett elsősegélyhelye működik. A biztonságot fokozza a viharjelző rendszer strandon működő egysége. A vízminőséget havi rendszerességgel az ÁNTSZ vízvizsgáló laboratóriuma vizsgálja és minősíti a legutóbbi vizsgálatok szerint kiváló.

Megközelítés, parkolás: … … … .

Parkolási lehetőség közvetlenül a strand előtti, árnyas, de nem őrzött parkolóban. Befogadóképesség kb. 200 autó, kerékpártárolás a strand területén belül és kívül is megoldott. Nagyon szép a panoráma a Keszthelyi-hegység vonulataira, az északi part tanúhegyeire és Fonyódra.
A strandot az utóbbi években folyamatosan fejlesztik. Vannak árnyékos területek, de elég sok a nyitott rész. Ennek ellenére a pázsit szép, gondozott.

Szolgáltatások

Ingyenes: játszóterek, sportpályák, zuhanyzók, ivókutak, öltözőfülkék, mellékhelyiségek
Fizetős: vizibicikli, sportszerkölcsönzés, ugrálóasztal, strandröplabda pálya, mini dodgem, testfestés, napozóágy kölcsönzés, vattacukor

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a Központi strandról (Balatonmáriafürdő)