Balatonföldvár Nyugati strand

Balatonföldvár strand – árak, szolgáltatások, belépők, képek, térkép
You are here:
Balatonföldvár Nyugati strand: a strand Balatonföldvár nyugati részén található. A balatonföldvári strandok közül ez a legnyugodtabb, legzöldebb strand – hatalmas területtel. Balatonföldvár strand: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!
Balatoni strand - Balatonföldvár Nyugati strand

GPS: 46.849660 17.869226


Nyitvatartás: 9:00 – 19:00


Megközelítés: Balatonföldvár.


További információk:
Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes a belépés.

A balatonföldvári Nyugati strand

2018-tól fizetős strandként fog működni (TERV)! A Kvassay-sétány végén helyezkedik el a Nyugati szabadstrand. Ezt a részt az 1990-es évek közepéig csak belépődíjért lehetett használni, de ma már ingyenesen a többi strandhoz hasonlóan. (Jelenleg a Keleti strand már fizetős és 2018-tól ezt tervezik bevezeti a Nyugati strandon is.)

Megközelítés, parkolás: Megközelítése a Rákóczi Ferenc utcából. További lehetőségek: a balatonföldvári kilátótól gyalogosan is elérhető, a Kelta sétányon keresztül.

A sétányhoz képest a parti sáv itt kiszélesedik. A terület látványa nagyon hasonlít a Keleti strandéhoz, csak annál sokkal keskenyebb. Itt is hatalmas fák adnak árnyékot a füves terület jelentős részén, és itt is magas élősövény zárja el előlünk a víz, a közvetlen parti sáv látványát.

A 2018-as szezonra megújul a strand. Az már biztosnak tűnik, hogy a Keleti strandhoz hasonlóan ez is fizetős strand lesz – mérsékeltebb árakkal és ehhez kapcsolódóan kevesebb szolgáltatással.

Az utcára nyíló valódi bejárat körül több büfét, 2001-ben épített szociális épületet az ingyenes mosdókkal találunk. A területen a gyerekeknek egy homokozót és néhány, hintát fedeztünk fel. A szélesebb szakasz következő részén nincsenek fák, többen fociztak két vasból készült kiskapunál. A település határa előtt egy minigolfpálya zárja a szabadstrand területét.


A 2018-as szezontól Balatonföldváron ingyenes fürdési lehetőség már csak a hajóállomás mellett lehetséges. Információk: Balatonföldvár Központi szabadstrand

Szolgáltatások

vízibicikli kölcsönzés

Kerékpárosbarát szolgáltatások

Erről jelenleg nincs információnk.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a balatonföldvári Nyugati strandról