Balatoni szabadstrandok

Balaton szabadstrand – képek, térkép, gps koordináták, szolgáltatások

Balaton szabadstrand.

You are here:
Balatoni szabadstrandok ma már szinte kivétel nélkül csak a déli parton találhatóak. Ingyenesen strand az északi oldalon jelenleg csak Örvényesen működik. A déli parton az utóbbi években több ingyenesen használható strandot – a fejlesztések után – fizetőssé tettek, de továbbra is minden településen van lehetőség ingyenes strandolásra.
Balatoni szabadstrandok

Balatoni strandok
A fizetős balatoni strandok nagy részét a Balaton északi partján találjuk, de az utóbbi években a déli parton is megjelentek a díjfizetés ellenében használható strandok. Az ingyenesen strandolásra továbbra is mindegyik déli parti településen van lehetőség. Zamárdiban, Szántódon és Balatonfenyves a balatoni strandolásért nem kell fizetnünk, Balatonbogláron és Balatonszemesen is csak a parti élményfürdő fizetős.
A legkedveltebb balatoni szabadstrand közé tartozik a Tihanyi-félsziget É-K-i részén található Gödrösi szabadstrand és a csendes, eldugott helyen található örvényesi strand.

A déli part pedig kifejezetten erről híres, legalábbis a lassú mélyülés és a csodás panoráma (Tihany, Badacsony) mellett. A szabadstrandok nagy részén nem kell belépőjegyet fizetni, ugyanakkor ez korántsem jelenti azt, hogy az adott partszakasz ne lenne kiépítve, illetve ne vehetnél igénybe különféle szolgáltatásokat.
Az ingyenes partszakaszok többsége egyébként szintén kijelölt fürdőhelynek számít, így ezeknél is rendszeresen ellenőrzik a víz minőségét, és az önkormányzatoknak is biztosítani kell a legalapvetőbb feltételeket a fürdő működéséhez. Kivételek természetesen vannak. Ilyen pl. a balatonföldvári Kvassay sétány mellett található ún. ‘Központi szabadstrand’, mely nem kijelölt fürdőhely, így itt szinte semmilyen szolgáltatást nem találunk.

Lájkolj minket a Facebookon!

Balatoni szabadstrandok - Balatonakarattya Gumirádli szabadstrand
Balatonakarattya szabadstrand tekintetében nem bővelkedik, egész pontosan csak ezen a partszakaszon van lehetőség ingyenes strandolásra. A szabadstrand az Aligai utcában található.
Balatonakarattya – Gumirádli strand
Balaton ingyenes strand - Balatonberény Csicsergő sétány
A tágas, gondozott zöldterületen ismeretlen a zsúfoltság fogalma. A partszakasz a több kisebb bekötőútról autóval és kerékpárral is könnyen és gyorsan megközelíthető, a parkolás ingyenes.
Balatonberény – Csicsergő sétányi szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Balatonboglár Platán strand
A településen több ingyenesen használható strand várja a vendégeket. A mintegy 9 hektáros központi Platán strand mellett alakították ki a fizetős Boglári Buborék élményfürdőt.
Balatonboglári strandok
Balaton szabadstrand - Balatonfenyvesi strand
A balatoni szabadstrandok Balatonfenyves minden egyes részén megtalálhatóak. Ingyenes parkolói, család- és bringabarát szolgáltatásai, sportolásra alkalmas adottságai sokféle lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra.
Balatonfenyvesi strandok
Szabadstrand Balaton - Balatonföldvári szabadstrand
A szabadstrandként használható Kvassay sétány – a gyönyörű platánsorával – több száz méteren keresztül elnyúlik a part mentén. Több helyen vezetnek lépcsők a vízbe.
Balatonföldvár – Központi szabadstrand
Szabadstrand Balaton - Balatonkenese Alsóréti strand
Balatonkenese ingyenes strandját az Alsóréti Üdülő Egyesület tarja fenn az önkormányzat támogatásával. A homokos talaj viszonylag fedetlen. Amennyire kopár a napozó rész, annyira buja nádas borítja a vízfelületet.
Balatonkenese – Alsóréti szabadstrand
Szabadstrand Balaton - Balatonkeresztúri szabadstrand
Gondozott, hangulatos kis füves terület – árnyas fákkal és a Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stéggel. A sekély víz, a remek kilátás a kisgyermekes családok számára is ideális lehet. A klasszikus balatoni szabadstrandok egyike!
Balatonkeresztúr – Vitorlás utcai szabadstrand
Balatoni szabadstrand - Balatonlelle Nyugati szabadstrand
A több kisebb méretű szabadstrand mellett a város közepén, a balatonlellei hajóállomás mellett a 2 kilométer hosszú Nyugati szabadstrand várja a víz szerelmeseit.
Balatonlelle – Nyugati és egyéb szabadstrandok
Balatoni szabadstrandok - Balatonmáriafürdő szabadstrand
Balatonmáriafürdő ingyenesen használható strandjai a település mintegy 8 kilométer hosszúságban elnyúló tóparti területrészein, közel egyenletes távolságban helyezkednek el.
Balatonmáriafürdő – Hajóállomási és egyéb szabadstrandok
Balatoni szabadstrandok - Balatonőszödi strand
A déli parton egyedülálló fás-ligetes szabadstrand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű – hatalmas szabad területtel.
Balatonőszödi szabadstrand
Balaton szabadstrand - Balatonszárszó Bendegúz tér szabadstrand
Csendes kis strand, szinte teljesen árnyékos területen. Ez a balatonszárszói szabadstrand azoknak ideális, akik az árnyékot és a kisebb strandokat keresik. Lidós parszakasza nincs!
Balatonszárszó – Bendegúz tér szabadstrand
Balaton ingyenes strand - Balatonszárszó Móricz szabadstrand
Balatonszárszó nagyobbik ingyenes strandja a közvetlenül a parton futó Móricz Zsigmond utcát választja el a Balatontól a tóra merőleges Örs utca és a Bulcsú utca elágazója között.
Balatonszárszó – Móricz Zs. utcai szabadstrand
Balaton ingyenes strand - Balatonszemes szabadstrand
A Berzsenyi úti (központi) szabadstrand közvetlenül a balatonszemesi élményfürdő mellett van, de attól elkülönítve. Továbbá a településen több ingyenes strand is található.
Balatonszemesi szabadstrandok
Szabadstrand Balaton - Balatonvilágosi szabadstrand
Az egész strand akkora, mint egy közepes méretű telek. Arról, hogy létezik, csak egy tábla ad felvilágosítást a Csokonai utcában, miszerint egy meredek ösvényen kell megközelíteni.
Balatonvilágosi szabadstrand
Szabadstrand Balaton - Fonyódi szabadstrand
Fonyódon a déli part többi településéhez hasonlóan részben ingyenes strandok várják a vendégeket. A víz mélysége kisgyermekek fürdőzésére, valamint úszásra is kiválóan alkalmas.
Fonyódi szabadstrandok
Szabadstrand Balaton - Keszthely Déli szabadstrand
Keszthelyen nincsenek szabadstrandok, egy ingyenes fürdőzésre, napozásra alkalmas területet viszont mutatunk… Füves, gondozott, bekerített terület, mely jó választás a nyugalmat keresőknek.
Keszthely – Déli szabadstrand
Balaton szabadstrandok - Örvényesi szabadstrand
A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand ingyenesen fogadja a vendégeket. A terület jelentős részét fák borítják, de van bőven napozásra alkalmas hely is.
Örvényes – Vadkacsa szabadstrand
Balaton szabadstrand - Balatonszabadi szabadstrand
Balatoni szabadstrandok? A bringásoknak először ez ugrik be. A közeli út miatt csak azoknak ajánljuk, akiket egy kis zaj nem zavar, vagy nem kell félniük attól, hogy a velük lévő gyerekek egy óvatlan pillanatban kiszaladnak az útra.
Siófok – Balatonszabadi szabadstrand
Balaton ingyenes strand - Balatonszéplak Orgona utca
A balatonszéplaki strand nagyon népszerű, összefüggő napos és árnyékos területei is vannak. Leginkább helyiek és a közeli falvakban élő strandolók látogatják ezt a partszakaszt.
Balatonszéplak – Orgona utcai szabadstrand
Balaton szabadstrandok - Siófok Aranypart szabadstrand
Az Aranyparti szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól. Mivel maga a hely alapvetően végig ugyanolyan, a vendégkör összetétele és a szolgáltatások határozzák meg egy-egy rész arculatát.
Siófok – Aranyparti szabadstrand
Balaton szabadstrand - Siófok Ezüstpart szabadstrand
Zamárdi felé haladva a Deák Ferenc sétány mellett nagyjából 3 kilométeres szakaszon terül el a siófoki Ezüstpart szabadstrandja. A tágas partszakaszon egyaránt van nyüzsgős és nyugodtabb rész is.
Siófok – Ezüstparti szabadstrand
Balatoni szabadstrand - Siófok Újhelyi strand
A városközpont felől érkezve, a Sió-csatornán átkelve az Erkel Ferenc utcából érhetjük el az Újhelyi strandot. Rengeteg árnyékos területe van. A strand korábban fizetős strandként működött.
Siófok – Újhelyi strand
Balatoni szabadstrandok - Beach Party szabadstrand
KORR – A mintegy 100×100 méteres terület túlnyomó része nyitott pázsit, szépen gondozott állapotban. A strand Szántód vasútállomása közelében található, a Juhász Gyula utca végén. – KORR
Szántód – Beach Party szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Szántód Rigó utcai szabadstrand
A mintegy 100×100 méteres terület túlnyomó része nyitott pázsit, szépen gondozott állapotban. Az északi oldal keleti sarkánál lévő bejárat mellett büfé és WC van. A betonozott partról több ponton lépcső vezet a vízbe.
Szántód – Rigó utcai szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Tihany Gödrösi strand
Az ingyenesen működő tihanyi szabadstrand igazán nagyszerű panorámát kínál a keleti öbölben elterülő Balatonfüredre, és a Balaton északi partjának dombjaira. Tihany legkedveltebb ingyenesen használható fürdőhelye.
Tihany – Gödrösi szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Tihany Somosi strand
A hajóállomástól a rév felé továbbhaladva találjuk a Somosi strandot. A tihanyi szabadstrandok közül ez a faluhoz legközelebb eső, a helyik által is kedvelt szabadstrand.
Tihany – Somosi szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Zamárdi szabadstrand
Balatoni szabadstrandok? Akkor Zamárdi! A több ingyenes strand közül ki kell emelni a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett területet, amelyről csodálatos panorámában lehet részünk a Tihanyi-félszigetre.
Zamárdi szabadstrandok
Utolsó módosítás: