Balatonkenese Alsóréti strand

képek, parkolás, gps, térkép
You are here:
A Balatonkenese Alsóréti strand: a balatonkenesei szabadstrand megközelíthető a Tompa Mihály utcán, végén jobbra, a Parti sétányon. A szabadstrand Balatonkenese egyetlen ingyenesen használható fürdőhelye.
Szabadstrand Balaton - Balatonkenese Alsóréti strand

GPS: 47.025806 18.126334


Megközelítés: Balatonakarattya, Koppány sor.

A homokos talaj viszonylag fedetlen. Amennyire kopár a napozó rész, annyira buja nádas borítja a vízfelületet. Balatonkenese ingyenes strandját az Alsóréti Üdülő Egyesület tarja fenn az önkormányzat támogatásával. Belépődíj nincs. A hely családias, mérete elég kicsi, de szinte megtalálható rajta ami a felhőtlen strandoláshoz szükséges. A mosdók, tusolók és öltözők egy kis épületben kaptak helyet.

Megközelítés, parkolás: Igaz, egy 8-10 méter széles sávon közvetlenül ki lehet menni a vízbe, de a strandolók inkább egy hosszú kijárót használnak, ami a nádas külső szélén egy napozóstégben végződik. A páratlanul szép kilátás mellett számos ritka növény és állatfaj látható a területen, emellett a lakott területekről kissé távolabb eső pihenőhely nyugodt légkört biztosít a kikapcsolódni, pihenni vágyóknak.

A strandhoz egy viszonylag nagy vendéglátó egységekkel ellátott épület is tartozik, ahol az egytálételektől kezdve a hamburgerig sokféle ételféleséggel várják az étkezni vágyókat. Emellett árnyas, fákkal övezett környezetben egy kisebb homokozó és játszótér áll kisebbek rendelkezésére. A játszótér és kialakításával egyidőben az önkormányzat a strand komfortérzetét jelentősen befolyásoló járdát építtetett.

I am message box. Click edit button to change this text.

A strandot legegyszerűbben balatonakarattyai lejtő aljától közelíthetjük meg, ahol az Alteleki utca a 71-es főútról lefordul a part felé. Ahogy átmentünk a vasúton, azonnal forduljunk le újra balra a Tompa Mihály utcába. Ezen haladjunk végig, majd egy 90 fokos jobbkanyarral a Parti sétányon, amíg a strandot el nem érjük a 61-számú házhelynél. Segíthet a tájékozódásban, hogy a Telecom üdülő előtt találjuk meg. (KORR!)

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek az Alsóréti szabadstrandról

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: