Balatoni kilátók

Balatoni kilátók – képek, térkép, megközelítés
You are here:
Balatoni kilátók.
Balatoni kilátók.
Balatoni kilátók

Balatoni kilátóhelyek
Ezeken túl természetesen rengeteg olyan hely is található, mely kilátó nélkül is nagyszerű panorámát kínál. (Fénykeresztek a Keszthelyi-hegységben, Kő-orra, balatonvilágosi magaspart, Tihanyi-félsziget, Panoráma kilátópont Balatonfűzfőn.)
A Balaton környékén az utóbbi időben gombamódra szaporodnak az épített balatoni kilátók, amelyeket ha megmászunk, csodás kilátás nyílik a tóra és a part menti térségre. A kilátók többsége csak gyalog közelíthető meg, de szinte mindegyikhez feltolhatjuk a bringánkat. További képek, információk és kml formátumban letölthető anyagok a képre kattintva érhetőek el.

Balatoni kilátók - Ábrahámhegy Bökk-hegyi kilátó
Balatoni kilátók egymás közt…. A kilátóból látni a déli parton csúcsosodó fonyódi hegyeket, Balatonboglár Gömbkilátóját, a Hegyestűt és integethetünk a szomszédvár, Révfülöp Fülöp-hegyi kilátójának is.
Ábrahámhegy – Bökk-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Alsóörs Csere-hegyi kilátó
Padányi Gulyás Jenő tervei alapján, permi vöröskőből épült 1935-ben a 298 méter magasan található kilátó és a gondnokház – szép rálátással a fűzfői öbölre és Balatonfüredre…
Alsóörs – Csere-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Alsóörs Somlyó-hegyi kilátó
A Somlyó-hegyi kilátó a református templomtól keleti irányba egy lépcsőn felsétálva a temető fölött található. A kilátóra szép rálátás van Felsőörs és Lovas irányából.
Alsóörs – Somlyó-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Badacsony Kisfaludy kilátó
A kilátó Badacsony 438 méteres magassági pontjánál épült. A Kisfaludy kilátó a hegy egyik látványossága, de amit látványban kínál, azt a tanúhegy egyéb pontjairól is láthatjuk.
Badacsony – Kisfaludy kilátó
Balatoni kilátók - Badacsonyörs Folly Arborétum kilátója
A mini kilátó a Folly Arborétumban, annak legmagasabb pontján található – szép rálátással a Badacsony keleti oldalára és a Balatonra. Parkolni az arborétum előtti területen lehet.
Badacsonyörs – Folly Arborétum kilátója
Balatoni kilátók - Bakonynána Csengő-hegyi kilátó
A kilátótól remek panoráma tárul elénk, látható a Bakony legmagasabb pontja, a Kőris-hegy is! A Csengő-tető mindenképpen megér egy erdei sétát, a kerékpárosoknak pedig kellemes terepet is nyújt.
Bakonynána – Csengő-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Balatonalmádi Óvári Messzelátó
Az Óvári Messzelátó Balatonalmádi jelképévé vált, közkedvelt kirándulóhely. Nevét dr. Óvári Ferenc ügyvédről, országgyűlési képviselőről (1858-1938) kapta, aki nagyon sokat tett kilátó megépítéséért.
Balatonalmádi – Óvári Messzelátó
Balatoni kilátók - Balatonboglár Gömbkilátó
A klasszikus balatoni kilátók egyike… Az egykor világkiállítást is megjárt, Balatonboglár jelképének számító Gömbkilátót uniós támogatással 2012-ben újították fel.
Balatonboglár – Gömbkilátó
Balatoni kilátók - Balatonföldvári kilátó
A több mint ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes balatonföldvári kilátó egyedülálló időtöltést ígér az érdeklődőknek. A hajó alakú kilátó a Balaton legmagasabb épített kilátója.
Balatonföldvár – Kiállítás és Kilátó
Balatoni kilátók - Balatonfüred Jókai kilátó
A Tamás-hegyen álló kilátóról csodálatos kilátás nyílik Balatonfüredre, a Tihanyi–félsziget irányába és a mögötte tükröződő Balatonra. Az Aranyember útján ülőpadok teszik még kellemesebbé és kényelmesebbé a sétát.
Balatonfüred – Jókai kilátó
Balatoni kilátók - Balatonfűzfői kilátó
A Balatonfűzfői Szabadidőpark különlegessége a 15 méter magas, 5 szintes balatonfűzfői kilátó. A kilátóból páramentes időjárás esetén a Kőröshegyi Völgyhíd is látható. Ingyenesen látogatható.
Balatonfűzfői kilátó
Balatoni kilátók - Balatongyörök Batsányi kilátó
A Boncsostető 448 m magas tetején található a Batsányi kilátó, amelyről pazar kilátás nyílik a Balaton-felvidék egyik legszebb részére. Innen látható a(z egyik) legszebb balatoni panoráma!
Balatongyörök – Batsányi kilátó
Balatoni kilátók - Balatongyörök Bél Mátyás kilátó
A 221 méter magas, dolomitból álló Garga-hegy tetejére 1972-ben a Keszthelyi erdészet építtetett kilátót. A már leromlott állapotú kilátó helyére 2014-ben egy teljesen új kilátótorony épült.
Balatongyörök – Bél Mátyás kilátó
Balatoni kilátók - Balatonkenese Soós-hegyi kilátó
A kenesei löszfal legmagasabb pontján épült a balatonkenesei Soós-hegyi kilátó, melyből csodálatos és egyedi panoráma nyílik a Balaton keleti medencéjére. Autóval is megközelíthető.
Balatonkenese – Soós-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Bögöte Istvány-hegyi kilátó
A település mellett található ez kőből épült nem túl magas kilátó. Autóval vagy a felvezető út mellett lehet megállni, vagy a közelben levő vendéglőnél. Kedvelt piknikezőhely.
Bögöte – István-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Cserszegtomaj Margit kilátó
A 31 méter magas faszerkezetű cserszegtomaji kilátóból nagyszerű körpanoráma nyílik – rálátni a Keszthelyi-öbölre, a környező vidékre. A kilátó bezárt, nem látogatható!
Cserszegtomaj – Margit kilátó
Balatoni kilátók - Csopak Csákány-hegyi kilátó
A csopaki kilátó a Nosztori-völgyön át, a kék turistajelzésen érhető el. Ezt az utat inkább gyakorlott túrázóknak ajánljuk, de Csopak felől további feljutási lehetőségek is vannak.
Csopak – Csákány-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Eplény Ámos-hegyi kilátó
A pihenőerdőt és az eplényi kilátó 2003-ban került átadásra. A kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk, szép időben a Balaton is látszik, illetve a bakonyi dombok és falvak.
Eplény – Ámos-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Fonyód Sipos-hegyi kilátó
Az 1987-ben elkészült postai mikrohullámú átjátszó épülete a turisták számára remek pihenő- és kilátóhely, ahonnan lenyűgöző és egyedülálló balatoni kép tárul elénk.
Fonyód – Sipos-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Fonyód Várhegy kilátó
A Balaton part egyik legszebb körpanorámájú kilátóját 2009-ben kezdtek el építeni. A fonyódi kilátó akadálymentesített, autóval is megközelíthető! Tartozik hozzá egy tanösvény is (Dr. Szaplonczay Manó).
Fonyód – Várhegy kilátó
Balatoni kilátók - Gyenesdiás Festetics kilátó
A 2000-ben újraépített kilátótoronyból gyönyörű körpanoráma nyílik a Keszthelyi-öböltől a hullámos felszínű kisebb-nagyobb völgyek szabdalta hegyhátakig. Autóval parkolni a Nagymezőn lehet.
Gyenesdiás – Festetics kilátó
Balatoni kilátók - Mencshely Kossuth kilátó
A kilátót 2015-ben teljesen újjáépítették, és közelében kialakították a 2 km hosszú Vulkán tanösvényt, amely a Halom-hegy kialudt vulkáni kúpjának történetét, geológiai sajátosságait és élővilágát mutatja be.
Halomhegy – Kossuth kilátó
Balatoni kilátók - Hidegkút Recsek-hegyi kilátó
A fából épült, a környező erdőállomány lombkoronái fölé emelkedő háromszintes kilátóból csodálatos balatoni panoráma, hatalmas összefüggő színes erdőterület látható.
Hidegkút – Recsek-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Iszkaszentgyörgyi kilátó
Iszkaszentgyörgy fölött, a piros vonal turistajelzésen haladva lehet megközelíteni a Csillaghegyen elkészült kilátót, ahonnan kiváló rálátás van Székesfehérvárra. A Kőasztal mellett találjuk.
Iszkaszentgyörgyi kilátó
Balatoni kilátók - Kab-hegy Kinizsi kilátó
A Kab-hegy tetején álló több mint kilenc méter magas, impozáns borovi fenyőből készült Kinizsi kilátóból egyedülálló kilátás nyílik a Vázsonyi medencére és a Balatonra.
Kab-hegy – Kinizsi kilátó
Balatoni kilátók - Keszthelyi-hegység Berzsenyi kilátó
Kellemes erdei túrával juthatunk fel a környék egyik legjobb kilátóhelyére. Megközelíthető a Festetics kilátótól vagy Vonyarcvashegyről ill. a Keszthelyi-hegység szívében található Büdöskútpusztáról.
Keszthelyi-hegység – Berzsenyi kilátó
Balatoni kilátók - Keszthelyi-hegység Padkűi kilátó
A 2015-ben megépült Padkűi kilátó a Keszthelyi-hegység déli részén, a 408 m-es dombtetőn található. Mellette a Zala megyei turisták három kopjafát állítottak fel a megye kiváló túrázóinak emlékére.
Keszthelyi-hegység – Padkűi kilátó
Balatoni kilátók - Kis-Balaton Ingói kilátó
A kilátóból a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát, az itt fészkelő madarakat. A szigorúan védett természetvédelmi területre csak engedéllyel és kísérővel léphetnek be az érdeklődők.
Kis-Balaton – Ingói kilátó
Kis-Balaton - Kányavári-sziget kilátója
A Kányavári-sziget a fokozottan védett Kis-Balaton olyan része, amely kísérő nélkül szabadon látogatható (fizetős parkolóval). A szigetet egy különleges látványú fahídon érheti el a látogató.
Kis-Balaton – Kányavári-sziget kilátója
Balatoni kilátók - Kis-Bükk Fekete István kilátó
Az új kilátó Hárskút község belterületétől délre található, az 500 m magas Kis-bükk hegyen. A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a Bakony-hegység nagy részére.
Kis-Bükk – Fekete István kilátó
Balatoni kilátók - Kőris-hegy Vajda Péter kilátó
A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb hegye, a tetején álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. A hegy az azt borító kőriserdőről kapta a nevét.
Kőris-hegy – Vajda Péter kilátó
Balatoni kilátók - Nagyvázsony Lugos-tető Molnár Gábor kilátó
A kilátó Nagyvázsony község közelében található a 410 m magas Lugos-tető hegyen. A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a környékre. A VERGA Zrt. által megépített panorámateraszos kilátó 20 m magas.
Nagyvázsony – Lugos tető
Balatoni kilátók - Padragkút Nyíresi kilátó
A balatoni kilátók egyik “gyöngyszeme”… A Pula – Ajka közti közlekedési út mellett, Padragkút községtől délkeletre kezdődik a Kab-hegy erdőrengetegének a széle. Sajnos a kilátót nem újították föl, így a kilátás sem olyan jó.
Padragkút – Nyíresi kilátó
Balatoni kilátók - Papod-hegy Vitéz Bertalan Árpád kilátó
A Veszprém megyében fekvő Bakony északi részén találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa is, amelynek magassága 646 méter.
Papod-hegy – Vitéz Bertalan Árpád kilátó
Balatoni kilátók - Pápa Öreghegyi kilátó
A Hagyományok Hegye elnevezésű szabadidőközpontban, Pápa legmagasabb pontján (176 méter) létesített kilátótorony kedvelt szabadidős hely, mely időszakosan látogatható.
Pápa – Öreghegyi kilátó
Balatoni kilátók - Révfülöp Fülöp-hegyi kilátó
A révfülöpi kilátó Magyar Államalapítás Millenniumi Évfordulója alkalmából, Pelényi Gyula tervei alapján épült 2001-ben. Fentről teljes körpanoráma nyílik a Balatonra, a Balaton-felvidékre.
Révfülöp – Fülöp-hegyi (Millennium) kilátó
Balatoni kilátók - Salföldi kilátó
A Csönge-hegy keleti nyúlványain lévő salföldi kilátóból tiszta időben csodálatos körpanoráma tárul elénk, még a Balatont is láthatjuk. A “tetőre” kellemes sétával juthatunk fel. Ingyenesen látogatható.
Salföld – Csönge-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Siófok Víztorony kilátó
A balatoni kilátók közül ez egy kissé kilóg a sorból, hiszen a kilátóba két panorámalifttel lehet feljutni. A panorámát üvegfalú körteraszról is meg lehet csodálni, a glóbuszban pedig kiállítótér és kávézó várja a vendégeket.
Siófok – Víztorony kilátó
Balatoni kilátók - Somló Szent István kilátó
A hegy bazaltköveiből készült torony tizenkét méter magas. Ragyogó körpanorámája csodálatos látvánnyal ajándékozza meg mindazokat, akik megmásszák a csigalépcsőt.
Somló – Szent István kilátó
Balatoni kilátók - Szentbékkálla Eötvös Károly kilátó
A nagy balatoni mesemondó, Eötvös Károly nevét őrző kilátóból körpanorámában gyönyörködhetünk. Rálátás nyílik a Balaton középső medencéjére, a Káli medencére. A Fekete-hegyen átvezet az Országos Kéktúra útvonala is.
Szentbékkálla – Eötvös Károly kilátó
Balatoni kilátók - Szentgáli tiszafás Majer Antal kilátó
A Bánd és Szentgál települések közelében, a 489 m magas Miklós Pál-hegy csúcsán található a Majer Antalról elnevezett kilátó. Az építmény 22,15 méter magas, ahonnan a Bakonyra és a Balaton-felvidék felé nyílik kilátás.
Szentgáli tiszafás – Majer Antal kilátó
Balatoni kilátók - Tés Széchenyi Zsigmond kilátó
A fából készült kilátó Tés község belterületétől északra, az Országos Kéktúra mentén, kis letéréssel található. A kilátó 18,48 m magassága jelkép, amellyel a magyar szabadság előtt adózunk.
Tés – Széchenyi Zsigmond kilátó
Balatoni kilátók - Tihany Őrtorony kilátó
A balatoni kilátók közül ez az egyik legújabb, mely a Tihanyi-félszigeten, a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Északról az Apáti templomromtól, déli irányból pedig a „Ráta csáva” néven megjelölt területről érhető el.
Tihanyi-félsziget – Őrtorony kilátó
Balatoni kilátók - Ugod Szár-hegyi kilátó
Az Ugodi Erdőbirtokossági Társulat új közjóléti létesítményt hozott létre egy erdei kirándulóhely, egy hely- és erdőismereti tanösvény, valamint egy 18 méter magas kilátó megépítésével, mely küllemében az ugodi várra emlékeztet.
Ugod – Szár-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Uzsa Kecskevár kilátó
Az uzsai kilátó favázas szerkezetű, az alaptest vasbeton. A teherhordó szerkezetek ragasztott fenyő oszlopok, a merevítésről gerendák és andráskeresztek gondoskodnak.
Uzsa – Kecskevár kilátó
Balatoni kilátók - Vállus Láz-hegyi kilátó
A Keszthelyi-hegység újabb csodálatos részeit fedezhetik fel a turisták annak köszönhetően, hogy 2014-ben elkészült a Vállus közelében található kilátó és a hozzá kapcsolódó Medvehagyma tanösvény.
Vállus – Láz-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Maderspach Viktor kilátó
A bakonykúti kiképző bázis és lőtér területén, a festői panorámát biztosító Tési-fennsíkon található az egykori lőtértoronyból kialakított, Maderspach Viktorról elnevezett kilátó.
Várpalota – Maderspach Viktor kilátó
Balatoni kilátók - Veszprém Csatár-hegyi kilátó
A Veszprém közelében található 150 méter magas Csatár-hegy látnivalói a Csatárhegyi kápolna és a hegytetőn épült kilátó, valamint pihenőhely. Hosszú gyalogtúrával közelíthető meg!
Veszprém – Csatár-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Veszprém Gizella királyné kilátó
Az alapoktól újjáépített 22 méter magas építmény már messziről kiszúrható a fák között. A Gizella királyné kilátó a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti beruházási programjának keretei között valósult meg.
Veszprém – Gizella királyné kilátó
Balatoni kilátók - Veszprém Gulya-dombi kilátó
A Gulyadomb tetején lévő faszerkezetű kilátóról nemcsak a teljes parkerdőt, hanem a veszprémi Szent István völgyhíd környékét és a Bakony vonulatát is láthatjuk.
Veszprém – Gulya-dombi kilátó
Balatoni kilátók - Veszprém Jutas Vitéz kilátó
A kilátó Veszprém északi felén, a Séd patak jobb partján található, már a vasútállomás parkolójából is látható és gépjárművel is könnyedén megközelíthető. A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni.
Veszprém – Jutas Vitéz kilátó
Balatoni kilátók - Veszprémfajsz Kálvária kilátó
Veszprémfajszon a kálvária tetején található ez az alacsony kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balatonig. A kilátó könnyen megközelíthető, parkolni a kálvária aljában lehet.
Veszprémfajsz – Kálvária kilátó
Balatoni kilátók - Vigántpetend Római őrtorony
A hely a Vigántpetendet Nagyvázsonnyal összekötő út kanyargós szerpentinje mellett helyezkedik el. Parkolni közvetlen az Őrtorony kilátó mellett lehet. A kilátóból csodálatos panoráma nyílik a tájra.
Vigántpetend – Római Őrtorony
Balatoni kilátók - Vonyarcvashegy Kitaibel Pál kilátó
A Kitaibel Pál kilátó az egyik pihenő pontja annak az új turistaútnak, ami a Keszthelyi-hegység kilátóit köti össze, feledhetetlen élményt nyújtva a bakancsos túrák kedvelőinek.
Vonyarcvashegy – Kitaibel Pál kilátó
Balatoni kilátók - Vörsi kilátók
Jól és jó helyre megépített balatoni kilátók egyike, ahonnét remekül megfigyelhető a Kis-Balaton mellékének állatvilága. A Nyugat-Balaton egy ornitológiai aranybánya, ami nem csak a sok madárfajnak köszönhető.
Vörsi kilátók
Zalakaros Erdészkilátó
A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja, az Erdészkilátó.
Zalakaros – Erdészkilátó
Balatoni kilátók - Zalaköveskút Teréz Anya kilátó
A kilátó a falu határában, a település egyik legmagasabb pontján került felépítésre. Alapjául az a páratlan szépségű látvány szolgált, amit e kis falu és festői környezete tár az ide látogatók szeme elé.
Zalaköveskút – Teréz Anya kilátó
Balatoni kilátók - Zamárdi kilátó (Kőhegy)
Zamárditól délnyugatra emelkedik ez a szép környezetű, kiváló szőlőtermő, csodálatos panorámát nyújtó magaslat, romantikus pincéivel, hétvégi házaival – szép rálátással a Tihanyi-félszigetre.
Zamárdi – Kőhegy kilátó

A legtöbb balatoni strandot itt találod: Balatoni strandok


A balatoni kerékpárút részletes leírása – képekkel, térképpel, letölthető segédanyagokkal (kml file) itt: Balatoni kerékpárút


Tihanyi látnivalók: Tihanyi-félsziget


Hévízi pihenés – télen-nyáron: Hévízi-tó

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: