Balatoni kilátók

Balatoni kilátók
You are here:

Balatoni kilátóhelyek
Ezeken túl természetesen rengeteg olyan hely is található, mely kilátó nélkül is nagyszerű panorámát kínál. (Fénykeresztek a Keszthelyi-hegységben, Kő-orra, balatonvilágosi magaspart, Tihanyi-félsziget, Panoráma kilátópont Balatonfűzfőn.)
A Balaton környékén az utóbbi időben gombamódra szaporodnak az épített kilátók, amelyeket ha megmászunk, csodás kilátás nyílik a tóra és a part menti térségre. A kilátók többsége csak gyalog közelíthető meg, de szinte mindegyikhez feltolhatjuk a bringánkat. További képek, információk és kml formátumban letölthető anyagok a képre kattintva érhetőek el.

Balatoni kilátók - Ábrahámhegy Bökk-hegyi kilátó
A kilátóból látni a déli parton csúcsosodó fonyódi hegyeket, Balatonboglár Gömbkilátóját, a Hegyestűt és integethetünk a szomszédvár, Révfülöp Fülöp-hegyi kilátójának is.
Ábrahámhegy – Bökk-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Alsóörs Csere-hegyi kilátó
Padányi Gulyás Jenő tervei alapján, permi vöröskőből épült 1935-ben a 298 méter magasan található kilátó és a gondnokház – szép rálátással a fűzfői öbölre és Balatonfüredre…
Alsóörs – Csere-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Alsóörs Somlyó-hegyi kilátó
A Somlyó-hegyi kilátó a református templomtól keleti irányba egy lépcsőn felsétálva a temető fölött található. A kilátóra szép rálátás van Felsőörs és Lovas irányából.
Alsóörs – Somlyó-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Badacsony Kisfaludy kilátó
A kilátó Badacsony 438 méteres magassági pontjánál épült. A Kisfaludy kilátó a hegy egyik látványossága, de amit látványban kínál, azt a tanúhegy egyéb pontjairól is láthatjuk.
Badacsony – Kisfaludy kilátó
Balatoni kilátók - Badacsonyörs Folly Arborétum kilátója
A mini kilátó a Folly Arborétumban, annak legmagasabb pontján található – szép rálátással a Badacsony keleti oldalára és a Balatonra. Parkolni az arborétum előtti területen lehet.
Badacsonyörs – Folly Arborétum kilátója
Balatoni kilátók - Bakonynána Csengő-hegyi kilátó
A kilátótól remek panoráma tárul elénk, látható a Bakony legmagasabb pontja, a Kőris-hegy is! A Csengő-tető mindenképpen megér egy erdei sétát, a kerékpárosoknak pedig kellemes terepet is nyújt.
Bakonynána – Csengő-hegyi kilátó
Balatoni kilátók - Balatonalmádi Óvári Messzelátó
Az Óvári Messzelátó Balatonalmádi jelképévé vált, közkedvelt kirándulóhely. Nevét dr. Óvári Ferenc ügyvédről, országgyűlési képviselőről (1858-1938) kapta, aki nagyon sokat tett kilátó megépítéséért.
Balatonalmádi – Óvári Messzelátó
Balatoni kilátók - Balatonboglár Gömbkilátó
Az egykor világkiállítást is megjárt, évtizedek óta Balatonboglár egyik jelképének számító Gömbkilátó a Balaton egyik jelképévé vált, uniós támogatással 2012-ben újították fel.
Balatonboglár – Gömbkilátó
Balatoni kilátók - Balatonföldvári kilátó
A több mint ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes balatonföldvári kilátó egyedülálló időtöltést ígér az érdeklődőknek. A hajó alakú kilátó a Balaton legmagasabb épített kilátója.
Balatonföldvár – Kiállítás és Kilátó
Balatoni kilátók - Balatonfüred Jókai kilátó
A Tamás-hegyen álló kilátóról csodálatos kilátás nyílik Balatonfüredre, a Tihanyi–félsziget irányába és a mögötte tükröződő Balatonra. Az Aranyember útján ülőpadok teszik még kellemesebbé és kényelmesebbé a sétát.
Balatonfüred – Jókai kilátó

A legtöbb balatoni strandot itt találod: Balatoni strandok


A balatoni kerékpárút részletes leírása – képekkel, térképpel, letölthető segédanyagokkal (kml file) itt: Balatoni kerékpárút


Tihanyi látnivalók: Tihanyi-félsziget


Hévízi pihenés – télen-nyáron: Hévízi-tó

Lájkolj minket a Facebookon!