Balatongyörök - Batsányi kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

A Boncsostető 448 m magas tetején található a 2014-ben teljesen újjáépült Batsányi kilátó, amelyről pazar kilátás nyílik a Balaton-felvidék egyik legszebb részére. Balatongyörök kilátó.
GPS: 46.777179 17.357069 Megközelítés: • A Bélapi pihenőtől egészen a Szerelemdombig, majd a piros háromszög jelzést követve. • Balatongyörök Szépkilátótól a piros háromszög jelzést követve.


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
5/5
Gyalog
3/5
Bringával
3/5
Autóval
2/5
Kilátó
5/5

A kilátóról

Innen látható a(z egyik) legszebb balatoni panoráma! Elő tehát a túrabotot és rajta! A közelben egy másik kilátó is van (Bél Mátyás kilátó). Igazi bakancsos túrát kap ajándékba, aki felkerekedik és bejárja a gyönyörű, vadregényes Keszthelyi-hegységet. A csúcsokról bekandikáló Balaton látványa, a természet szeretetét hirdető tanösvények, az erdő nyugtató ölelése mind-mind örök emléket ígér. A kilátó megközelíthető a Bélapi pihenőtől vagy a Szépkilátótól a Szerelemdombon keresztül. Esetleg ajánlható még a Szépkilátó mellől induló piros háromszög jelzés is – kifejezetten azoknak, akiket nem zavar a szűk, nehezen járható turistaút… Van jópár kilátó a Balaton környékén (a teljes listát ITT találod), de ez benne van a top2-ben (a másik kedvenc a tihanyi Őrtorony kilátó). A Balatongyörök Batsányi kilátó megközelítése nem egyszerű, de a kilátás kárpótolni fog minket, teljes körpanorámában lehet részünk! A kilátó szerkezetileg nagyon hasonlít Bél Mátyás kilátóhoz. További érdekesség, hogy az egyik kilátóból akár integethetünk is a másikba is…

Képgaléria