Papod-hegy - Vitéz Bertalan Árpád kilátó

megközelítés - képek - térkép - gps

You are here:

A Veszprém megyében fekvő Bakony északi részén találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa is, amelynek magassága 646 m. 2013. október 17-én ezen a csúcson található az új Vitéz Bertalan Árpád kilátó.
GPS: 47.181037 17.855821 Megközelítés: A kilátó több irányból is megközelíthető: – Hárskútról a piros sáv túrajelzésen – Márkóról a piros kereszt, majd a piros háromszög túrajelzésen – Eplény vasútállomásról a piros sáv túrajelzésen


GPS koordináták

46.9853 17.9797


Nyitvatartás

0 – 24


Belépők

ingyenes


Panoráma
5/5
Gyalog
2/5
Bringával
2/5
Autóval
2/5
Kilátó
4/5

A kilátóról

A Bakony második legmagasabb csúcsán mind a környékbeli lakosok, mind a távolabbról érkezők, turisták, kirándulók és természetjárók olyan régi-új kilátópontot vehetnek célba és birtokba, ahonnan nemcsak a Bakony varázslatos tája és domborulatai csodálhatók meg minden irányból, de a Balaton megnyugtató látványa is elénk tárul. A Veszprém megyében fekvő Bakony északi részén találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa is, amelynek magassága 646 m. Itt található a Vitéz Bertalan Árpád kilátó. Az előkelő magasságú Papod-hegy csúcsán a HM VERGA Zrt. által saját erőből létrehozott impozáns Vitéz Bertalan Árpád kilátó régi hiányt pótol. A névadója Vitéz Bertalan Árpád (1898 – 1941) magyar katona, az első világháború hőse, a Vitézi rend tagja. Ő volt a magyar ejtőernyős vadász fegyvernem megszervezője. Megközelítés, parkolás: … … … . Az 1956 cm magas impozáns, borovi fenyőből készült építményhez panorámaterasz is társul. Magasságának köszönhetően minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk. Északi irányba látható Zirc városa, a Kőris-hegy, a Som-hegy és a Pannonhalmi Apátság. Északkeletre látható tiszta időben Környe és a Tési-fennsík szélkerekei. Keleti irányba Várpalota és a lőtér található. Déli irányba tekintve megpillanthatjuk Veszprémet és a balatoni panorámát egészen a déli partig. Nyugati irányba előtűnik a Kab-hegy, valamint északnyugatra a Somló is. A Papod hegy csúcsa a kilátóval Veszprém városából jól látszik. A kilátóhoz számtalan turistaút vezet. Ezeket akár csoportosan, akár egyénileg is meg lehet közelíteni. A kirándulás garantáltan meseszép élményekkel gazdagítja az odalátogatót.

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 747 does not have any attached images!