Papod-hegy Vitéz Bertalan Árpád kilátó

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
A Veszprém megyében fekvő Bakony északi részén találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa is, amelynek magassága 646 m. 2013. október 17-én ezen a csúcson található az új Vitéz Bertalan Árpád kilátó.
Balatoni kilátók - Papod-hegy Vitéz Bertalan Árpád kilátó
GPS: 47.181037 17.855821

Megközelítés: A kilátó több irányból is megközelíthető:
– Hárskútról a piros sáv túrajelzésen
– Márkóról a piros kereszt, majd a piros háromszög túrajelzésen
– Eplény vasútállomásról a piros sáv túrajelzésen

A Bakony második legmagasabb csúcsán mind a környékbeli lakosok, mind a távolabbról érkezők, turisták, kirándulók és természetjárók olyan régi-új kilátópontot vehetnek célba és birtokba, ahonnan nemcsak a Bakony varázslatos tája és domborulatai csodálhatók meg minden irányból, de a Balaton megnyugtató látványa is elénk tárul.
A Veszprém megyében fekvő Bakony északi részén találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa is, amelynek magassága 646 m. Itt található a Vitéz Bertalan Árpád kilátó.
Az előkelő magasságú Papod-hegy csúcsán a HM VERGA Zrt. által saját erőből létrehozott impozáns Vitéz Bertalan Árpád kilátó régi hiányt pótol. A névadója Vitéz Bertalan Árpád (1898 – 1941) magyar katona, az első világháború hőse, a Vitézi rend tagja. Ő volt a magyar ejtőernyős vadász fegyvernem megszervezője.

Megközelítés, parkolás: … … … .

Az 1956 cm magas impozáns, borovi fenyőből készült építményhez panorámaterasz is társul. Magasságának köszönhetően minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk. Északi irányba látható Zirc városa, a Kőris-hegy, a Som-hegy és a Pannonhalmi Apátság. Északkeletre látható tiszta időben Környe és a Tési-fennsík szélkerekei. Keleti irányba Várpalota és a lőtér található. Déli irányba tekintve megpillanthatjuk Veszprémet és a balatoni panorámát egészen a déli partig. Nyugati irányba előtűnik a Kab-hegy, valamint északnyugatra a Somló is. A Papod hegy csúcsa a kilátóval Veszprém városából jól látszik. A kilátóhoz számtalan turistaút vezet. Ezeket akár csoportosan, akár egyénileg is meg lehet közelíteni. A kirándulás garantáltan meseszép élményekkel gazdagítja az odalátogatót.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: