Iszkaszentgyörgy kilátó

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Iszkaszentgyörgy kilátó: a kilátót Székesfehérvártól 5 km-re, a Keleti-Bakony utolsó nyúlványainak egyikén, a népszerű turista pihenőhely, a Kőasztal mellett találjuk.
Balatoni kilátók - Iszkaszentgyörgyi kilátó
GPS: 47.235049 18.284135

Megközelítés: … … …
Piramita

Iszkaszentgyörgy fölött, a piros vonal turistajelzésen haladva lehet megközelíteni a Csillaghegyen elkészült kilátót, ahonnan kiváló rálátás van Székesfehérvárra.
A kőpiramis és erdei kirándulóhely Iszkaszentgyörgy község belterületének szélén található. A Piramita 25 ha nagyságú. A terület jól megközelíthető. Tájékoztató táblák, padok, erdei garnitúrák kerültek kihelyezésre. Tűzrakóhelyek csalogatják a bográcsozni vágyókat.
Iszkaszentgyörgy mindig is közkedvelt kiránduló célpont volt, évszázadok óta vonzotta az utazókat, főurakat: Amadékat, Bajzáthokat, Pappenheimeket. A kastély mögötti területen magasodó Piramiták kedvelt kiránduló helye volt a grófi Pappenheim családnak, lenyűgöző látványt kínált a parkra, a kastélyra és innen belátható volt az egész környék.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A Piramita-hegyre ma is keskeny út vezet fel, szőlőültetvényeken át. Megéri a zarándokút, hiszen fentről páratlan kilátás nyílik a Bakonyra.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: