Bakonynána Csengő-hegyi kilátó

képek, gps, térkép, megközelítése
You are here:
Bakonynána közelében található a Csengő-hegyi kilátó. A Felsőpere – Alsópere – Bakonynána háromszögben található Csengő-hegy közel 4 km hosszú.
Balatoni kilátók - Bakonynána Csengő-hegyi kilátó
GPS: 47.248404 17.967948

Megközelítés: A hegy megközelíthető a 82-es főútról Olaszfalu felé letérve, vagy Bakonynána felől érkezve Alsópere irányába.

A kilátótól remek panoráma tárul elénk, látható a Bakony legmagasabb pontja, a Kőris-hegy is! A Csengő-tető és az ott magasodó kilátó mindenképpen megér egy erdei sétát, a kerékpárosoknak pedig kellemes terepet is nyújt, ám ha választani kellene a környék kirándulóhelyei és túralehetőségei között, akkor mindenképpen a bakonynánai Római-fürdő meglátogatását javasoljuk.

Megközelítés, parkolás: … … … .

Bakonynána a Gaja-szurdok egyik legszebb, sváb hagyományokkal rendelkező települése, a Balatontól 45 km-re. Ezt a csendes kis zsákfalut érdemes felkeresnie mindenkinek, aki feltöltődésre, nyugalomra, természet-közeliségre vágyik.

Az országos kéktúra útvonal érinti a települést, de azon kívül is számos opció közül válogathatnak, akik túrázni, kerékpározni, nordic walkingozni szeretnének, vagy egyéb kikapcsolódási lehetőséget keresnek.
Érdemes élni a természet kínálta lehetőségekkel: az erdő minden évszakban más csodákat rejt, gyógynövényekben gazdag, és vadállományban is bővelkedik. Több közkedvelt látnivaló is található a közelben: a Római-fürdő vízesése, a Vadalmás forrás, valamint az odavezető úton található geológiai kiállítóhely, továbbá a Savanyú Jóska-barlang, a Nagy kőszikla, az Ördög lik és a Csengő-hegyi kilátó.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: