Nagyvázsony Lugos-tető Molnár Gábor kilátó

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
A kirándulók, a természetjárók és az erdőt szeretők legnagyobb örömére turisztikai vonzerejében tovább erősödött és gazdagodott a Déli-Bakony, ezúttal Nagyvázsony közelében, a Lugos-tetőn.
Balatoni kilátók - Nagyvázsony Lugos-tető Molnár Gábor kilátó
GPS: 47.032361 17.617674

Megközelítés: … … …

Nagyvázsony festői környezete, látnivalói, rendezvényei remek kikapcsolódást ígérnek az ide látogatóknak. A települést körülvevő erdők túraútvonalai gyönyörű élményt nyújtanak a természet kedvelőinek. A most átadott kilátó Nagyvázsony község közelében található a 410 m magas Lugos-tető hegyen. A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a környékre. A VERGA Zrt. által megépített panorámateraszos kilátó 20 m magas. A beruházás keretében a kilátó mellett tájékoztató táblát, erdei bútor garnitúrát, valamint padokat helyeztek el.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A kilátó névadója a 20. század egyik legnépszerűbb magyar vadász- és útleírásírója, akinek műveit számos nyelvre lefordították. Bár Óbudán született, nyarait anyai nagyszüleinél töltötte Ajka-Csingervölgyben, ezért ajkainak vallotta magát. Egy baleset következményeként Brazíliában mindkét szeme világát elveszítette és a tragédiának “köszönhetően” lett íróvá és ajándékozta meg az utókort remekbeszabott útleírásaival, amelyekkel Magyar László, Kittenberger Kálmán vagy Széchenyi Zsigmond méltó társává vált.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: