Ugod Szár-hegyi kilátó

képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Ugod Szár-hegyi kilátó. Az ugodi kilátó.

Az Ugodi Erdőbirtokossági Társulat új közjóléti létesítményt hozott létre egy erdei kirándulóhely, egy hely- és erdőismereti tanösvény, valamint egy 18 méter magas kilátó megépítésével, mely küllemében az ugodi várra emlékeztetheti a kirándulókat.

A tanösvény az erdőben indul, teljes hossza mintegy 1500 méter, kiinduló magassága 281 méter, az ösvény legmagasabb pontja a 356 méter magas Szárhegy, melyre a kilátó épület. A tanösvény mentén több helyen is kisebb pihenőhely került kialakításra asztallal és padokkal. A kilátó alatt egy nagyobb, tűzgyújtó hellyel rendelkező pihenőhely található, illetve a kilátó lábánál is van néhány pad és tűzgyújtó hely.

A kilátóhoz felvezető erdei úton gyalogosan még feljebb haladva található a fedett erdei pihenőhely, szintén tűzgyújtó hellyel és szabadtéri padokkal, asztalokkal.

Látogatásunkkor a kilátóhoz felérve derült ki, hogy a Somló környéke eléggé párás, így az sajnos nem volt látható. Szép időben nem csak a Somlót, de még az Alpokat látni lehet. Reméljük a hivatalos megnyitó napján a távolban is szép idő lesz. Addig is néhány kép a tanösvényről, a kilátóról és a fedett pihenőhelyről:

Balatoni kilátók - Ugod Szár-hegyi kilátó
GPS: 47.287880 17.634493

Megközelítés: … … …

Megközelítés, parkolás: … … … .

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók
Képek az ugodi kilátóról (Szár-hegy)

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: