Vörsi kilátók

Vörsi kilátók – képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Vörsi kilátók. Jól és jó helyre megépített kilátó, ahonnét remekül megfigyelhető a Kis-Balaton mellékének állatvilága. A Nyugat-Balaton egy ornitológiai aranybánya, ami nem csak a sok madár fajnak, hanem a Kis-Balatonnál található természetvédelmi övezetnek is köszönhető. A madármegfigyelés tanulságos kikapcsolódás.
Balatoni kilátók - Vörsi kilátók
GPS: 46.661204 17.249038

Megközelítés: Vörs, Ady u. A kilátó szabadon látogatható.

Ez a növekvő népszerűségnek örvendő tevékenység nem csak a megszállott távcsövezőknek ajánlott, de minőségi családi program lehet! A vidéken barangolva több alkalmas hely van a madármegfigyelésre. Ha szakítunk rá időt, akár körbe is járhatjuk ezeket a következő útvonalon: Keszthelyről indulva első megállóhelyünk a Fenékpusztai Madárgyűrűző és Repatriáló Állomáson legyen ahonnan bőséges információ csomaggal indulhatunk tovább az Újszabar közelében lévő gáthoz. Ott egyik oldalról a Sekélyes felé tekinthetünk, másik oldalon a Hídvégi-tó élővilágát csodálhatjuk meg.

Megközelítés, parkolás: … … … .

Következő ulticélunk a kerékpárút mellett elhelyezkedő balatonhídvégi madármegfigyelő kunyhók (Madárvárta), melyek szögek nélkül rönkökből készültek Svájci és Magyar egyetemisták együttműködésével. Balatonmagyaród felé egy meseszép fahídon áthaladva érünk a Kányavári-szigetre ahol ugyancsak a magasból szemlélhetjük a tájat. A kápolnapusztai Bivalyrezervátum után visszafordulva megállhatunk a Kruppai házi-kilátónál a vörsi madárfigyelőnél, a mellette álló Pap-kerti kilátónál. A Fövenyi kilátó után visszatérhetünk kiindulópontunkhoz.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók

Lájkolj minket a Facebookon!