Veszprém Gizella királyné kilátó

Veszprém Gizella királyné kilátó – képek, megközelítése, térkép, gps
You are here:
Veszprém Gizella királyné kilátó. Az új, horgonyzott acélból készült Gizella királyné kilátó 22 méter magas, 7 szintes és 51 tonna össztömegű.
Balatoni kilátók - Veszprém Gizella királyné kilátó
GPS: 47.095032 17.886741

Megközelítés: … … …

Az alapoktól újjáépített 22 méter magas építmény már messziről kiszúrható a fák között. A Gizella királyné kilátó a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti beruházási programjának keretei között valósult meg. Az állatkert felső parkolójától mintegy tízperces sétával érhető el. Megéri felmászni a hetedik emeletre, mert egyedülálló kilátás nyílik Veszprémre és a környező dombokra.

Megközelítés, parkolás: Már korábban is állt egy kilátó ezen a helyen, ám a fából készült torony szerkezete elkorhadt, életveszélyessé vált, 2015-ben le kellett zárni és bontani. Az új kilátó mellett igényesen kialakított pihenő- és tűzrakó hely is várja a természetjárókat.

A Gulya-dombi parkerdőben található kilátóról csodálatos panoráma nyílik a Benedek-hegyre, a Várra, a Szent István völgyhídra, a Bakony-hegység második legmagasabb csúcsára, a Papod-hegyre és a Csatár-hegyi kilátóra.
Közvetlenül Veszprém melletti körülbelül 77 hektáros erdőterületen tanösvény, sportpályák, játszóterek, kilátó, futó-, szánkó-, lovagló-, kerékpáros-, torna-, kutyafuttató pályák várják a pihenni, sportolni vágyó közönséget.
Megközelíthetőség: A parkerdőbe és az állatkertbe gépkocsival vagy autóbusszal érkezők a Parkerdő déli oldalán kialakított parkolót használhatják. A kerékpárosok számára még egy földút is rendelkezésre áll, amely a körgyűrűről ágazik le a Laczkó-forráshoz. Gyalogosan a Betekints-völgyben vezető út felől lehet a parkerdő területére eljutni.
Érdemes felkeresni a Gulya dombi parkerdő mellett található Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkot, azaz ismertebb nevén a Veszprémi Állatkertet.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók
Képek a veszprémi Gizella királyné kilátóról

Lájkolj minket a Facebookon!