You are here:
Balatonföldvári kilátó (Hajózástörténeti Látogatóközpont)
A több mint ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes balatonföldvári kilátó – benne egy kétszintes, balatoni hajózást és vitorlázást bemutató interaktív hajózástörténi kiállítással – egyedülálló időtöltést ígér az érdeklődőknek. A hajó alakú épület árboca a Balaton legmagasabb épített kilátója.
Kilátó Balatonföldvár - Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó
GPS: 46.845217 17.865651

Megközelítés: Balatonföldvár.

A Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal bemutató interaktív kiállítás, egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árbóca a Balaton legnagyobb épített kilátója. A torony teljes magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból a Balaton mindkét medencéjének és Somogy megye dombjainak látványa tárul elénk.

Megközelítés, parkolás: … … … .

II. fokú viharjelzés esetén a kilátótorony az erős szél miatt biztonsági okokból nem látogatható. Viharjegy: rossz idő esetén, viharos szélben II. fokú viharjelzésénél, mikor a kilátótorony lezárásra kerül és csak a kávézó részig a panorámateraszig lehet felmenni.
0-3 éves korú gyermekek részére valamennyi szolgáltatásunk ingyenes! A jegyértékesítés záróra előtt 1 órával befejeződik.

A Balaton és környékének kilátóit itt találod: Balatoni kilátók
Képek a balatonföldvári kilátóról