Balatonszéplak

képek, parkolás, gps, térkép
You are here:
Siófokon a központi Nagystrand mellett több ingyenesen használható szabadstrand is található. Siófok Balatonszéplak településrészén terül el az Orgona utcai szabadstrand. A balatonszéplaki strand nagyon népszerű, összefüggő napos és árnyékos területei is vannak.
Balaton ingyenes strand - Balatonszéplak Orgona utca

GPS: 46.895882 17.991374


Megközelítés: Siófok, …

Balatonszéplak-felső a Balaton déli partján fekszik, még a tó elején. Ez Siófok után az első megálló a dél-balatoni vasútvonalon, Budapestről kb. 2 óra alatt ér ide a vonat.
Az üdülőhelyet fövenyes partjáról régebben Balatonlídó néven ismerték. Azóta is üdülőhelyként működik, a település partszakaszán, a Siófokig elnyúló Ezüstparton nagy üdülőépületek, szállodák, apartmanházak sorakoznak, sok családi házban szintén szállóvendégek fogadására rendezkedtek be. A település nevével szinte kizárólag idegenforgalmi célpontként találkozhatunk.
Balatonszéplak 1939-ig Balatonkiliti része volt, ekkor az utóbbiból kiváló Balatonújhely részévé vált, amit viszont 1950-ben Siófokhoz csatoltak.

Megközelítés, parkolás: Siófok város közigazgatási területéhez 17 km hosszú balatoni partszakasz tartozik. A Nagystrand mellett számos szabad strand is a turisták rendelkezésére áll.
A szabad strandi területek mentén gondozott zöldfelületek, parti sétányok, sportolási lehetőséget kínáló kölcsönző helyek, valamint igényesen kialakított büfék, éttermek találhatók. A zavartalan pihenést vizesblokkok és öltözőparavánok biztosítják a fürdőzök számára.

A fűvel borított strand nagy része napos, a partszakasz két oldalán van néhány fa, amelyeknek árnyékában pihenhetünk kicsit. A vízbe a part menti betonfalra épített lépcsőn át jutunk. A parton mosdó, büfé és vízibicikli kölcsönző várja a fürdőzőket. A strand elsősorban a helyiek körében népszerű.

I am message box. Click edit button to change this text.

Az Orgona utcai szabadstrand, Balatonszéplak-felső vasútállomástól 2,5 kilométer távolságra található. Autóval érkezve a 7-es útról letérve, az Orgona utcáról lehet megközelíteni. Ez egy átlagos strand, ahol van büfé, mosdó, vízibicikli bérlési lehetőség. Leginkább helyiek és a közeli falvakban élő strandolók látogatják ezt a partszakaszt.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonszéplaki szabadstrandról
További siófoki szabadstrandok

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: