Balatonföldvár Központi strand

képek, parkolás, gps, térkép
You are here:
Balatonföldvár szabadstrand tekintetében már csak a hajóállomás mellett, a Kvassay sétány közelében várja a strandolókat (Balatonföldvár Központi szabadstrand).
Szabadstrand Balaton - Balatonföldvári szabadstrand

GPS: 46.854589 17.879701


Megközelítés: Balatonföldvár.

A település központi strandja, amelyet mindenki csak szabad strandként ismer, közvetlenül a személyhajó- és vitorláskikötő mellett található.
A balatonföldvári Keleti strand a 2017-es szezontól már fizetős strandként működik. További információk, képek a strandról itt: Balatonföldvár – Keleti strand. A 2018-as szezontól ez érvényes a Nyugati strandra is.

Megközelítés, parkolás: A szabadstrandként használható szakasz több száz méteren keresztül elnyúlik dél-nyugati irányba Kvassay sétány a gyönyörű platánsorával szegélyezett parton. Több helyen vezetnek lépcsők a vízbe, csak a nagyobb stégek bejáratánál láttunk “Privát! Idegeneknek belépni tilos! feliratokat. Mivel nem kijelölt fürdőhely, így nem kötelező az ingyenes illemhely és más kellékek biztosítása sem.

Balatonföldváron a szabadstrand egyet jelent a Központi szabadstranddal, ami a város partszakaszának közepén, a mólóhoz vezető hangulatos kapu után kezdődik. A kapuépületben és közelében több büfé, étterem és üzlet működik. Az épülettől balra nagy füves terület található, ahol bőven van hely a napozáshoz, de akár focizni is lehet a kispályáknak köszönhetően, sőt a nagy, árnyas fák között egy játszóteret is felfedezhetsz.

A fürdésre nem kijelölt strand Balatonföldvár központjában található.

Sajnos a víz ezen a részen erősen hínáros, ami hiába a víz jó minőségét bizonyítja, fürdőzőként ezzel nehéz megbarátkozni. A strand sétányán találunk egy platánsort, ez elvezet egy csatornáig, amely a fürdőzőket és a szomszéd ligetet választja el. A sétány felénél nyaranta egy színpadot is felállítanak, ahol különböző együttesek és színházi társulatok fellépése üdíti a nyaralást. A kocsival érkezők számára jó hír, hogy a parkolás a település egész területén ingyenes.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Központi szabadstrandról

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: