Balatonőszödi strand

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

Balatonőszödi strand. A strand Balatonőszöd csendes, nyugodt részén található. A!

Infók

GPS: 46.985361 17.979750


Nyitvatartás: 7:30 – 18:30


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig Kabin: 900/nap, 4.500/hét Szekrény: 600/nap A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!

Elhelyezkedés

GPS: 46.821861 17.797626 Megközelítés: Balatonőszöd. Balatonőszöd település Balatonszárszó és Balatonszemes között terül el, közel 2 km-es Balaton-parti sávval rendelkezik. A déli parton egyedülálló fás-ligetes szabadstrand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű. A part menti, közvilágítással is ellátott sétány a település üde, hangulatos színfoltja. Balatonőszödi strand, más néven Ligetes ingyenesen látogatható. Szerény kínálattal várja a fürdeni, pihenni vágyókat: vízibicikli kölcsönzés, sportpályák: víziröplabda, ping-pong, vízikosárlabda, füves röplabda, strandfoci és kosárlabda pálya. Büfé és egy játszótér is a látogatók rendelkezésére áll. Megközelítés, parkolás: A strandot a 7-es főútról (ezen a szakaszon Bajcsy-Zsilinkszy utca) a Tündér utcán át érjük el. A vasúti átjáró után jobbra, majd a teniszpályák után balra fordulva. Bár az alig több mint félezer állandó lakosú település Balatonszárszó és Balatonszemes között korántsem strandjáról – sokkal inkább a szomszédos kormányüdülőről – vált híressé, a partszakasz mégis figyelemre méltó jelenség. A csupán “ligetesként” emlegetett őszödi szabadstrand a maga nyolc hektáros területével kiemelkedik a balatoni átlagból. Ennek ára, hogy hivatalosan nem strand, így vízi mentés nincs, viszont a parti sétány erős fényű lámpái folytán legális az éjszakai fürdőzés. A déli part rejtett gyöngyszeme mintha csak a csendes nyaralás szerelmeseinek lenne feltalálva: habár játszótér, vízibicikli és kosárlabdapálya is rendelkezésre állnak, a gondozott pázsit, a tiszta víz és fás-ligetes környezet egyfajta “megállt az idő”-hangulatot sugároz. Külön érdem, hogy a strand előtt lévő parkoló ingyenesen használható. (KORR!) I am message box. Click edit button to change this text. Finom lángos és kiváló természeti adottságok jellemzik Őszöd ingyenes partszakaszát. Hivatalosan fürdésre nem jelölték ki, de funkciójában ugyanúgy működik, mint a többi szabadstrand. Lehet röplabdázni, focizni, játszótéren hintázni. A parton egy sétány kanyarog, mely idilli hangulatot varázsol. A sétány éjszaka erős fénnyel kivilágított, így akár megejthetünk egy éjszakai fürdőzést is. A ligetes-fás strandon mintha megállt volna az idő. Ezt a strandot a csendesebb nyaralásra vágyóknak találták ki. (LOCKERES!)

Szolgáltatások

Fizetős: játékterem, mini golf, asztalitenisz, légvár, trambulin, gokart, vízen járó labda (Zorb), vízibicikli, snooky, napozóágyak, óriáscsúszda, elektromos csónakkölcsönző, masszázs, strand-könyvtár Kerékpárosbarát szolgáltatások A többi keszthelyi strandhoz hasonlóan a bringákat a strand területére nem lehet bevinni.

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 1047 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
5/5
Bringabarát
4/5
Bababarát
2/5
Balaton
4/5
Panoráma
4/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek