Balatonőszödi strand

Strand Balatonőszöd – képek, parkolás, térkép, gps
You are here:
Balatonőszödi strand. A strand Balatonőszöd csendes, nyugodt részén található.
Balatoni szabadstrandok - Balatonőszödi strand

GPS: 46.821861 17.797626


Megközelítés: Balatonőszöd.

Balatonőszöd település Balatonszárszó és Balatonszemes között terül el, közel 2 km-es Balaton-parti sávval rendelkezik. A déli parton egyedülálló fás-ligetes szabadstrand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű.
A part menti, közvilágítással is ellátott sétány a település üde, hangulatos színfoltja.
Balatonőszödi strand, más néven Ligetes ingyenesen látogatható. Szerény kínálattal várja a fürdeni, pihenni vágyókat: vízibicikli kölcsönzés, sportpályák: víziröplabda, ping-pong, vízikosárlabda, füves röplabda, strandfoci és kosárlabda pálya. Büfé és egy játszótér is a látogatók rendelkezésére áll.

Megközelítés, parkolás: A strandot a 7-es főútról (ezen a szakaszon Bajcsy-Zsilinkszy utca) a Tündér utcán át érjük el. A vasúti átjáró után jobbra, majd a teniszpályák után balra fordulva.

Bár az alig több mint félezer állandó lakosú település Balatonszárszó és Balatonszemes között korántsem strandjáról – sokkal inkább a szomszédos kormányüdülőről – vált híressé, a partszakasz mégis figyelemre méltó jelenség. A csupán “ligetesként” emlegetett őszödi szabadstrand a maga nyolc hektáros területével kiemelkedik a balatoni átlagból. Ennek ára, hogy hivatalosan nem strand, így vízi mentés nincs, viszont a parti sétány erős fényű lámpái folytán legális az éjszakai fürdőzés. A déli part rejtett gyöngyszeme mintha csak a csendes nyaralás szerelmeseinek lenne feltalálva: habár játszótér, vízibicikli és kosárlabdapálya is rendelkezésre állnak, a gondozott pázsit, a tiszta víz és fás-ligetes környezet egyfajta “megállt az idő”-hangulatot sugároz. Külön érdem, hogy a strand előtt lévő parkoló ingyenesen használható. (KORR!)

I am message box. Click edit button to change this text.

Finom lángos és kiváló természeti adottságok jellemzik Őszöd ingyenes partszakaszát. Hivatalosan fürdésre nem jelölték ki, de funkciójában ugyanúgy működik, mint a többi szabadstrand. Lehet röplabdázni, focizni, játszótéren hintázni. A parton egy sétány kanyarog, mely idilli hangulatot varázsol. A sétány éjszaka erős fénnyel kivilágított, így akár megejthetünk egy éjszakai fürdőzést is. A ligetes-fás strandon mintha megállt volna az idő. Ezt a strandot a csendesebb nyaralásra vágyóknak találták ki.
(LOCKERES!)

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonőszödi strandról