Tihany Gödrösi strand

Tihanyi szabadstrand – képek, parkolás, gps, térkép
You are here:
Tihany Gödrösi strand: a Tihanyi-félsziget bejárata után találjuk a strandot. Az ingyenesen működő tihanyi szabadstrand igazán nagyszerű panorámát kínál a keleti öbölben elterülő Balatonfüredre, és a Balaton északi partjának dombjaira. A szabadstrand Tihany legkedveltebb ingyenesen használható fürdőhelye.
Balatoni szabadstrandok - Tihany Gödrösi strand

GPS: 46.924153 17.871115


Megközelítés: Tihany, Lepkesor.

A Gödrösi szabadstrand

A fizetős parkoló mellett több büfé, és a gyerekeknek egy erdei kalandpark is van.
Tihanyt jellemzően az ingyenes, avagy szabad standjairól szokták emlegetni, hisz még Balatonfüredről is a Gödrösi szabad strandra ugranak át az ingyenes vízpartot kedvelők.
A szabad strandok a betonozott partszakasszal kevés kényelmet nyújtanak, azonban mégis szeretjük őket, hisz bármikor, éjjel-nappal azonnal elérhető általa a kedvelt nyári hűsítőnk, a Balaton. Tihany egy kis falu, azonban nagyon hosszú partszakasszal rendelkezik, földrajzi adottságai révén, és ezt bizony ki is használták a strandépítők…

Megközelítés, parkolás: Megközelíteni a 71-es főútról lehet.

A közvetlenül a parton futó út mellett kevés hely van a napozásra, a nagy zaj, a balesetveszélyes közlekedési helyzetek miatt nem igazán tartozik a békés helyek közé. Óriási népszerűsége valószínűleg annak köszönhető, hogy szinte belebotlik az utazó. Ez az a hely, ahol nem kell sokat azon gondolkodni, merre találjuk, hol is kanyarodjunk le. Lehetőség van vízibicikli, kajak és napozóágy bérlésére, valamint közvetlenül a strand mellett húzódik egy hosszú büfésor is.

I am message box. Click edit button to change this text.

Mellette szól a gyönyörű kilátás. Különösen késő délután, amikor az oldalról sütő nap szépen megvilágítja a Balaton keleti medencéjének partját Füredtől körbe Siófokig. Sokaknak fontos szempont lehet az ingyenesség is, amit még a parkolásért fizetendő díj sem tud teljesen elrontani.

Szolgáltatások

Öltöző, wc az út másik oldalán van.

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringáknak kerékpártámaszok a part menti út másik oldalán vannak.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Gödrösi strandról
További tihanyi strandok