Tihany Somosi strand

képek, gps, parkolás, térkép
You are here:
Tihany Somosi strand: a hajóállomástól a rév felé továbbhaladva találjuk a Somosi strandot. A tihanyi szabadstrandok közül ez a faluhoz legközelebb eső, a helyik által is kedvelt szabadstrand. A tihanyi nagyparkoló mellett egy kis tábla jelzi, hogy hol lehet lejutni a szabadstrandra.
Balatoni szabadstrandok - Tihany Somosi strand

.

A Somosi szabadstrand

Gyalog is könnyen megközelíthető, a faluból lépcső vezet le az erdőn keresztül a Balaton-partra. Parkolni a part menti út túloldalán, fizetős parkolóban lehet, ahol egy hangulatos étterem is várja a vendégeket. Keskeny betonplázs lejárókkal, az út másik oldalán büfé, egy öltöző és egy WC-blokk zuhannyal. Parkolni az erdő és az út közötti szűk területen lehet. A parkolásér május 15-szeptember 30. között fizetni kell naponta 9-17 óráig.
Beúszva szép rálátás van a tihanyi apátságra és a hajóállomásra. Vízimentő szolgálat van.

Megközelítés, parkolás: … … … .

Megközelíteni a 71-es főútról lehet. Ez a strand a Gödrösi szabadstrandhoz képest jóval csendesebb, nyugodtabb. Naplamentében ez a strandon nem lehet részünk, a június végi időszakban is már 6 óra után a hegy mögött eltűnik a Nap…

I am message box. Click edit button to change this text.

Szolgáltatások

… … …

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A fedett kerékprtámaszok az út másik oldalán, az erdei lejáró mellett található.
A tihanyi kerékpárút közvetlenül a fürdőhely mellett halad el, így ideális választás egy kis pihenőhely helyszínéül. Déli irányba haladva az Átrium strandot pár 100 méter után érjük el, észak felé – az emelkedő tetején – pedig lehetőségünk van választani hogy felmegyünk Tihany központjába (Fürdőtelepi út), vagy maradunk a Tihanyi-félsziget keleti partján.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Somosi strandról
További tihanyi strandok

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: