Örvényes Vadkacsa szabadstrand

Örvényesi strand – parkolás, gps, térkép, képek
You are here:
Örvényes Vadkacsa szabadstrand.
Balaton szabadstrandok - Örvényesi szabadstrand

GPS: 46.911042 17.826677


Megközelítés: Örvényes nyugati végén, a Szent Imre utcán (1km).

A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand ingyenesen fogadja a vendégeket. A terület jelentős részét fák borítják, de van bőven napozásra alkalmas hely is. A meder a helyiek szerint nem köves, kellemesen kemény talajú. A fű, a part, az épületek gondozottak.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A vízimalmáról és a templom melletti finom vizű forrásáról ismert község másik nevezetessége a szép fekvésű – gyönyörű tihanyi panorámával -, kellemes, családias hangulatú szabadstrand. A 71-es főúton a falun áthaladva tábla jelzi az elágazást a központtól mintegy egy kilométere lévő fürdő felé. A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand ingyenesen fogadja a vendégeket. Parkolni a bejárat előtti területen ingyenesen lehet. A biciklivel érkezők a strandon belül nyitott bicikli tárolóban tehetik le a kerékpárokat. Az autóbusz mindkét irányból a főút és az üdülőtelepre vezető út kereszteződésében áll meg. Az örvényesi vasútállomás az üdülőtelepre vezető úton található a Balaton irányában. A főútvonal és az üdülőtelepre vezető út csomópontjától kb. 10-15 perc kellemes sétával elérhető a strand.

I am message box. Click edit button to change this text.

A strandon többféle sportolási lehetőség kínálkozik, a strandröplabda pálya, focipálya, kosárlabdapalánk mellett vízilabda kapuk is vannak. A főszezonban több szórakoztató programot is kínál a strand. A strandon található Strandcikk üzletben szinte minden megtalálható, ami strandoláshoz kell: fürdőruha, törölköző, gumimatrac, csónak, játékok, homokozó eszközök, napszemüvegek, kalapok, naptejek, ajándéktárgyak. A strandon található továbbá öltöző, kültéri tusoló és akadálymentesített mosdó.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek az örvényesi Vadkacsa strandról