Siófok Aranypart

Siófok szabadstrand – képek, gps, parkolás, térkép
You are here:
Siófok Aranypart: Siófokon a központi Nagystrand mellett több ingyenesen használható szabadstrand is található. Az Aranypart Siófok legnépszerűbb szabadstrandja.
Balaton szabadstrandok - Siófok Aranypart szabadstrand

GPS: 46.921098 18.080421


Megközelítés: Siófok, …

Siófok legnagyobb szabadstrandja 3,5-4 kilométer hosszan húzódik végig a Balaton-parton, Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig. Kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott a strand, hiszen a sekély vízben a kicsik is biztonságosan fürdőzhetnek. A partszakasz homokos, a part melletti terület szinte végig pázsittal, nagyobb fákkal borított terület, amit csak két helyen – a Tömörkény utcánál és a Csúszda utcánál – szakít meg kövezett járda.
A szabadstrand közelében több éttermet, büfét, vízibicikli kölcsönzőt, ingyenes mosdót találunk.
A vonattal érkezők számára a part Halápy János utca és Csúszda utca közötti része esik legközelebb a Szabadifürdő vasútállomáshoz. A megállótól alig 300 méterre lévő partszakasztól balra indulva a Balaton-part egy csendesebb szakaszára érkezünk, míg jobb kéz – a Csúszda utca – felé indulva belevethetjük magunkat az igazi Aranyparti buliba.

Megközelítés, parkolás: Ettől csak a belvároshoz legközelebb eső, a Szent István sétány előtti rész tér el, ami egy mólóval védett öböl. Ez különösen a kisgyermekes családoknak lehet nagyon jó hely a sekély víz és a területet félig elfoglaló homokos plázs miatt, ahol napozni és homokozni egyaránt jól lehet.

A strand innen – a Tátra utcától – kezdve nyílegyenesen tart északkeleti irányba. A Tömörkény utcáig – mintegy 2 kilométer hosszan – széles, kőböl rakott járda húzódik a part mellett, a többi rész gondozott pázsit, többnyire nagyobb fákkal. A Tömörkény utca után a járda megszűnik, a teljes parti sávot fű borítja. Ezt csak a Csúszda utcánál váltja fel ismét egy járdaszakasz.
A strandként használt partot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes József sétányról illetve a Szent László utcából. Az ilyen “bejáratoknál” általában ingyenes illemhely, több büfé, vízibicikli kölcsönző és más szolgáltatás is működik.

I am message box. Click edit button to change this text.

A szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól. Mivel maga a hely alapvetően végig ugyanolyan, valószínűleg a vendégkör összetétele és a szolgáltatások határozzák meg egy-egy rész arculatát. A várhatóan többször ide járóknak ezért azt javasoljuk, hogy először fedezzék fel az egészet egy sétával, aztán válasszák ki a legjobban tetsző részt, társaságot.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek az Aranyparti szabadstrandról
További siófoki szabadstrandok