Balatonszárszó Bendegúz tér szabadstrand

Balatonszárszói szabadstrand – gps, térkép, parkolás, képek
You are here:
A balatonszárszó szabadstrandok a központtól keleti irányban találhatóak. Balatonszárszó Bendegúz tér szabadstrand: csendes kis strand, szinte teljesen árnyékos területen. Ez a balatonszárszói szabadstrand azoknak ideális, akik az árnyékot és a kisebb strandokat keresik. Lidós parszakasza nincs!
Balatonszárszó központi strandja 2016-tól fizetős strandként működik! A strandról bővebb információ itt található!
Balaton szabadstrand - Balatonszárszó Bendegúz tér szabadstrand

GPS: 46.838395 17.846455


Megközelítés: Balatonszárszó, …

Balatonszárszó 5,7 km hosszú vízparttal rendelkezik. A víz lassan mélyülő, homokos, fövenyes, nem iszapos. A fürdőzés kellemes, gyógyító hatású. 5-10 perces séta után érhetjük el a selymes vízben az 1,8 – 2 m-es vízmélységet, amelyben már úszni is lehet.
A strand fűvel borított, árnyas fákkal szegélyezett. A Bendegúz téri strand játszótérrel, homokozóval várja a vendégeket.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A mérete körülbelül 50*75 méter, tehát még egy focipályánál is kisebb, de ennek ellenére minden fontos szolgáltatás megtalálható rajt. Közvetlenül a díszes bejárat két oldalán egy-egy büfé található fedett teraszokkal, így esőben, vagy rosszabb időben is kellemes tartózkodási hely mindegyik. Természetesen van mosdó, mellette egy strandcikk árus üzlet, és lehet vízibiciklit is kölcsönözni. A gyerekeknek egy hagyományos játszóteret alakítottak ki, aminek területe jobbára árnyékos.

I am message box. Click edit button to change this text.

A Központi stranddal, illetve a Móriczcal ellentétben itt nincs lidós öböl pancsoláshoz a legkisebbeknek. A parti terület többi részén is sok árnyékos helyet találunk az erős napsütés ellen. Amikor éppen nincs nagy zsúfoltság, nagyon barátságos, kellemes hely. Parkolni a strand előtt, illetve közelében a Jókai utca két oldalán lehet. Igazán kiváló megállóhely bicikliseknek is.


Balatonszárszó szabadstrandja a központtól keleti irányban található. A település fizetős strandjáról további információk itt.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Bendegúz téri szabadstrandról
Egyéb balatonszárszói fürdőhelyek

További kisebb strandok, fürdőhelyek:
Vízpart és Huba utca.

Lájkolj minket a Facebookon!