Balatonvilágosi szabadstrand

gps, térkép, parkolás, képek
You are here:
A balatonvilágosi szabadstrand a település nyugodt részen várja az elvonulást, csendes fürdőzést kedvelőket. A szabadstrand Balatonvilágos egy igazán meredek lejáróján keresztül közelíthető meg (Zrínyi út).
Szabadstrand Balaton - Balatonvilágosi szabadstrand

GPS: 46.978708 18.164404


Megközelítés: Balatonvilágos, Zrínyi út.

A település neve hivatalosan Balatonvilágos, mely magában foglalja Balatonaligát is. A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán a község jelentős fejlődésnek indult, főleg nyaralóingatlanokat értékesítettek. A rendszerváltást követően nyitott lett a jelenlegi Club Aliga területe, ezzel kulturált, jól ellátott strandterület és hajókikötő került a közösség használatába. A Balaton medre itt homokos, a vízminőség kiváló, vízmélysége sekély, több száz méteren biztonságosan élvezhetik a vizet az úszni nem tudók is.

Megközelítés, parkolás: Az egész strand akkora, mint egy közepes méretű telek. Arról, hogy létezik, csak egy tábla ad felvilágosítást a Csokonai utcában, miszerint egy meredek ösvényen kell megközelíteni. Belépőjegy nincs, sátrazó, bulizó fiatalok viszont igen, így ez kivételesen nem mindig tartozik a csendes helyek közé. Büfé és alap infrastruktúra van, de inkább csak akkor javasoljuk, ha a társaság és a hangulat fontosabb, mint a kényelem.

Füves, rejtett területe vonzó azok körében, akik kedvelik a csendes fürdőzést. Gyerekeknek egy homokozó, míg a kerékpárral érkezőknek bicikli tároló áll rendelkezésükre.
A strandon egy büfé működik. A terület füves, a part közelében nagyobb kavicsok borítják. A néhány nagyobb fa árnyéka mellett itt is számolni kell a Zrínyi utca fölé tornyosuló magaspart árnyékával a délelőtti órákban.
A napozó részt a nyílt vízfelülettől nádas zárja el. A vízbe két helyen lehet bemenni. Az egyik bejáró köves, lassan mélyülő, a másik iszaposnak tűnt, ott egy hosszú stég vezet a nádason át a vízhez.

I am message box. Click edit button to change this text.

Az ingyenesen használható strand Balatonvilágos északi részén, majdnem a Club Aliga strand kerítése mellett. A Zrínyi utcából egy viszonylag szűk átjáró vezet le a szabadstrandhoz.
A strand kissé vadregényes, eldugott jellege miatt főleg azoknak ajánlott, akik a zsúfolt környezet helyett a csendes, békés fürdőzést részesítik előnyben.
A füves területen néhány nagyobb fa ad árnyékot, a partot nagyobb kavicsok borítják. A napozó területet a víztől nádas zárja el, a parton büfét találunk egy apró játszótér szomszédságában. Biciklitárolót is találunk a területen.
A vízbe két lejáró is vezet: egy köves, lassan mélyülő ösvény, és egyhosszú stég, ami a nádason át vezet a vízhez. (KORR!)


Balatonvilágos fizetős strandja ide kattintva érhető el.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonvilágosi szabadstrandról

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: