Balatonkeresztúr Vitorlás utcai szabadstrand

Balatonkeresztúr szabadstrand – képek, gps, térkép, parkolás
You are here:
A balatonkeresztúri szabadstrand a Vitorlás utcában található.
Szabadstrand Balaton - Balatonkeresztúri szabadstrand

GPS: 46.710453 17.359544


Megközelítés: Balatonkeresztúr, Vitorlás utca.

A Balaton délnyugati partján, szelíd lankák lábánál fekszik a mintegy ezerhatszáz lakosú kertes üdülőfalu, Balatonkeresztúr. A sekély, fürdőzésre kiválóan alkalmas víz, a változatos táj, és nem utolsó sorban a Balatonra nyíló megkapóan szép kilátás már évezredekkel ezelőtt is maradásra bírta az itt áthaladó népeket. Ősidőktől lakott terület volt, mely napjainkban is meg tudta őrizni természet-közeliségét, családias jellegét.
Az ide látogató turisták kedvelik csendjét, nyugalmát, ugyanakkor a szórakozni vágyók is megtalálják a számításukat. A település egybeépült Balatonmáriafürdővel, olyannyira, hogy nem is különíthetők el – így egymást kiegészítve kínálnak kellemes kikapcsolódást a vendégeknek.

Megközelítés, parkolás: Gondozott, hangulatos kis füves terület – árnyas fákkal és a Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stéggel. A sekély víz, a remek kilátás (a Balaton északi partjának tanúhegyeire) és egy kis fövenyes partszakasz a kisgyermekes családok számára is ideális lehet.

Egy apró, de gondozott zöld terület árnyas fákkal, a 80-as évek korát idéző mászókákkal és Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stéggel. Valahogy így kell elképzelni az 1 km-es keresztúri partszakasz egyetlen strandját, ami egyfajta ősi nyugalommal és retro érzéssel ajándékozza meg a fürdőzőket. A víz sekély, a kilátás csillagos 5-ös, és helyet kapott egy kis fövenyes rész is, így kisgyerekek számára is ideális lehet. (KORR!)

I am message box. Click edit button to change this text.

A balatonkeresztúri szabadstrand mellett halad el a Balatoni kerékpárút nyomvonala. A strand utcája (Vitorlás u.) Balatonmáriafürdő és Balatonkeresztúr közigazgatási határán fekszik, egész pontosan még éppen az utóbbihoz tartozik.
Még több információ, kép és leírás a települést érintő szakaszról itt található: Déli-part

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonkeresztúri szabadstrandról