Siófok Balatonszabadi strand

képek, gps, térkép, parkolás
You are here:
Siófok Balatonszabadi strand: Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomáshoz közel találjuk ezt a keskeny, de nagyon hangulatos és fürdőzésre csábító strandot. A szabadstrand Siófok Balatonszabadi településrészén található.
Balaton szabadstrand - Balatonszabadi szabadstrand

GPS: 46.934144 18.117583


Megközelítés: Siófok, Szabadisóstó vasútállomás.

A Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomás szomszédságában találjuk Siófok keleti részének kisebbik szabadstrandját. A nagyjából 100 méter hosszú fürdőhely közvetlenül az út mellett helyezkedik el – ebben hasonlít a tihanyi Gödrösi szabadstrandra – , így főként azok számára ajánlott, akiket nem zavar egy kis útforgalmi zaj.

Megközelítés, parkolás: A területet szép időben reggeltől estig süti a nap. Néhány ritka lombú fa alatt árnyékot is találunk, de ha nem ha biztosra akarunk menni, vigyünk ernyőt vagy árnyéksátrat magunkkal. A szabadstrandon 2-3 öltöző henger is van. A WC-t a nyugati szélén találjuk.

A területet gondozott pázsit borítja. A vízbe lépcsőkön és egy messze benyúló, napozásra is kiválóan alkalmas stégen lehet bemenni. A Balaton itt nagyon sekély, így az úszáshoz gyalogolni kell…
A szabadstrandot a közeli út miatt csak azoknak ajánljuk, akiket egy kis zaj nem zavar, vagy nem kell félniük attól, hogy a velük lévő gyerekek egy óvatlan pillanatban kiszaladnak az útra. Kimondottan praktikus a biciklivel túrázóknak, hisz egy méterrel sem kell letérni az útvonalról. Parkolni a környező utcákban lehet.

A strand az egyik legideálisabb pihenőhely a Balaton partján, mivel közvetlenül a Balatoni kerékpárút mellett található.

I am message box. Click edit button to change this text.

Ha leszállunk a vonatról Szabadisóstó megállónál, és egy kicsit sétálunk a Baross Gábor utcán, meg is érkezünk a Siófok-Balatonszabadi szabadstrandra. A fürdőhelyet onnan lehet felismerni, hogy egy szép hosszú stég fut be a vízbe, valamint nyáron minden bizonnyal több törülköző is le van terítve a zöld gyepre, közvetlenül az út mellé. Van egy különleges hangulata annak, ha napozás közben autók hajtanak el tőlünk pár méterre, de, ha valaki elvonultabban élvezné a napsütést, mehet az imént emlegetett, fejesugrásra nem, de elfekvésre ideális stégre. (KORR!)

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonszabadi szabadstrandról
További siófoki szabadstrandok

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: