Szántód Rigó utca

Szántód strand – képek, gps, térkép, parkolás
You are here:
Szántód Rigó utca: Szántódon több ingyenes strand várja a vendégeket. A szántódi szabadstrand közvetlenül a Balatoni kerékpárút mellett található. A szabadstrand Szántód Parti villasor déli végén található.
Balatoni szabadstrandok - Szántód Rigó utcai szabadstrand

GPS: 46.867423 17.902435


Megközelítés: Szántód, Rigó utca.

A mintegy 100×100 méteres terület túlnyomó része nyitott pázsit, szépen gondozott állapotban. Az északi oldal keleti sarkánál lévő bejárat mellett büfé és WC van. A betonozott partról több ponton lépcső vezet a vízbe. A meder az első métereken kicsit iszapos, de beljebb megfelelő minőségű.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A betonozott partról több ponton lépcső vezet a vízbe. A meder az első métereken kicsit iszapos, de beljebb megfelelő minőségű.A strand füves felületének közel egésze nyitott a nap és ezzel az UVB sugarak előtt. Csak egyetlen komolyabb fa van – az is csak a többihez képest -, aminek árnyékában néhányan védelmet találhatnak a legveszélyesebb napszakokban. Több frissen ültetett csemetét – pontosabban suhángot – is láttunk, de ezeknek még kell néhány év, hogy megfelelő árnyékot adjanak. Hosszú idő kell a növekedéshez. Így ha valaki napos időben reggeltől estig strandolni akar, mindenképpen vigyen magával árnyékot adó napernyőt vagy sátrat, illetve béreljen a büfében.

I am message box. Click edit button to change this text.

Bár a pázsit majdnem egésze nyitott a napsugarak előtt, a lassacskán növekvő fák évről évre több árnyékot adnak. Top strand, ajánljuk!


Szántód másik szabadstradja a Juhász Gyula utcában található (Beach Party).

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a szántódi Rigó utcai strandról

Lájkolj minket a Facebookon!