Balatonszárszó szabadstrand

Szabadstrand Balatonszárszó – képek, parkolás, térkép, gps
You are here:
Balatonszárszó szabadstrand: Balatonszárszó nagyobbik ingyenes strandja a közvetlenül a parton futó Móricz Zsigmond utcát választja el a Balatontól a tóra merőleges Örs utca és a Bulcsú utca elágazója között. A szabadstrand Balatonszárszó legnépszerűbb ingyenes strandja.
Balatonszárszó központi strandja 2016-tól fizetős strandként működik! A strandról bővebb információ itt található!
Balaton ingyenes strand - Balatonszárszó Móricz szabadstrand

GPS: 46.837078 17.839698


Megközelítés: Balatonszárszó, …

A Móricz Zs. utcai strandon játszótér, hatalmas homokozó várja a vendégeket. A Móricz Zsigmond utca végénél fekszik a szabadstrand, amely vidám, színes játszóterével és árnyékos gyepszőnyegével sok családot csábít Balatonszárszóra. A köves partról lépcső vezet a nádas ölelte vízbe. A helyszínen vízibicikli kölcsönzésére is van lehetőség.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A strandon 5-6 nagyobb fa ad árnyékot, területének többsége nyitott. A délnyugati végén egy homokos focipálya, középen egy hagyományos játszótér, az északkeleti végén egy büfé és mosdó, valamint egy árnyékolós homokozó. A strand hossza 2000 méter, a szélessége mintegy 50 méter. Két focipályányi területével a közepes, kisebb strandok közé tartozik, de megtalálható rajta minden, ami a strandoláshoz leginkább kell.

I am message box. Click edit button to change this text.

A 2017-es szezontól jelentős változás, hogy a korábban is meglévő kisebb lidós öblöt kibővítették, így most lépcsők helyett közvetlenül be lehet sétálni a lejtős mederbe, és a gyerekek új vizes homokozót nyertek vele. A strandot az úttesttől csak egy foghíjas élősövény választja el, így a kisebb gyerekekre fokozottan kell figyelni, nehogy kimenjenek az útra. (KORR!)


A strandtól keleti irányban található egy kisebb szabadstrand (Bendegúz tér). Balatonszárszó központja strandja fizetős, további információk itt.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a Móricz Zs. utcai strandról
Egyéb balatonszárszói fürdőhelyek

További kisebb strandok, fürdőhelyek:
Vízpart és Huba utca.