You are here:
Balatonszemesi szabadstrandok

A Berzsenyi úti (központi) szabadstrand közvetlenül az élményfürdő mellett van, de attól elkülönítve. Továbbá a településen több ingyenes strand is található. A fürdőzés kellemes, gyógyító hatású. 5-10 perces séta után érhetjük el a selymes vízben az 1,8 – 2 m-es vízmélységet, amelyben már úszni is lehet.

Balatonszemesi strand

GPS: 46.811120 17.767697


Megközelítés: Balatonszemes.

Balatonszemes - Berzsenyi utcai (központi) szabadstrand

A központi strand a Gyermekbarát Élményfürdő tőszomszédságában, “kapujában” található. Balatonszemes egyetlen kijelölt fürdőhelye, így nyitvatartási idővel rendelkezik. Ezen idő alatt biztosított a vízimentő illetve a elsősegély nyújtó hely.
A strandon az aktívan pihenni vágyók találhatnak: kosárlabda palánkot, strandröplabda pályát, strandfoci pályát, tollaslabda hálót, ping-pong asztalokat.
A gyermekek önfeledten játszhatnak az EU szabvány játszótéren, vagy a homokozóban. Aki kedveli a sakk asztali formáját, itt játszhat óriás sakkal, az óriás sakktáblán. Lehetőség nyílik továbbá vízibicikli kölcsönzésre, trambulin használatra, légvár kipróbálásra.

Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Képek a balatonszemesi központi szabadstrandról
Balatonszemes – Berzsenyi és Semmelweis utcai strandok

GPS: … , …

… … …


Balatonszemes – Vigadó (Csemege) strand

GPS: 46.814055 , 17.775355

A volt “Csemege” üdülő mögött található strandunk az Ady Endre utcáról közelíthető meg. A pihenni vágyókat közel 600 m partszakasz várja, vízi lépcső lejárókkal. A sportolni vágyókat 2 strandröplabda pálya várja, illetve egy füves focipálya. Ezen a strandon is található több étkezési lehetőség, illetve vízibicikli kölcsönzési lehetőség is.


Balatonszemes – Hullám utcai strand

GPS: 46.802210 , 17.743179

A Hullám úti strandunk a Vadvirág kemping és a Tetves patak közötti területen helyezkedik el, csendes barátságos környezetben. A strand területén található köz WC, gyermekek részére EU komfort játszótér. Kicsit nagyobbaknak és sport szeretőknek kosárlabda palánk, lábfoci pálya, vízi kosár vehető igénybe. Fő szezonban, két hetente szombatonként Mozdulj Balaton! rendezvényen kapcsolódhatnak ki az aktív pihenésre vágyók.


Balatonszemes – Vasvári strand

GPS: 46.817728 , 17.785094

A volt “Őszödi” strandunk, mára Vasvári, a Vasvári Pál utcában található. Közvetlen szomszédságában a Kormányüdülő található. Az ide látogatók itt is vízilépcsőkön közelíthetik meg a Balatont. Büfé szolgáltatás.