Zamárdi strand

parkolás, gps, térkép, képek
You are here:
Zamárdi strand: a településen több ingyenes strand is található. Közülük ki kell emelni a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett, 3 km hosszú, egybefüggő, füves, árnyas Zamárdi nagystrand területét, amelyről csodálatos panorámában lehet részünk a Tihanyi-félszigetre.

Zamárdi a Balaton déli partjának egyik legkönnyebben megközelíthető üdülőhelye, a 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található vizesblokkokkal, öltözőkabinokkal, vendéglátóhelyekkel, játszóterekkel, kölcsönzőkkel.

Térkép IDE!

Zamárdi - Margó Ede sétány
Balatoni szabadstrandok - Zamárdi szabadstrand

Keszeg és Nagy Sándor utca közötti összefüggő terület.
A Balaton felé futó utcák végénél kisebb strandok várják a vendégeket, amelyek közül ki kell emelni a Jegenye és az Orgona teret, illetve a Táncsics utcát. Az aktív üdülést kedvelők különbözõ sportolási lehetõségek közül választhatnak: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandröplabda, tenisz, futball, gokart, minigolf, kerékpározás, vízicsúszda, vízi trambulin, air ball stb. A Kecskeméti és a Harcsa u. közt élvezhetik a látogatók a Balaton Sound Fesztivált.
Miért kellemes a nyár, a balatoni strandolás Zamárdiban? Mert a környezet, a víz, a klíma olyan különleges együttesével találkozhatunk, amely csodálatos élményt szerez, és felüdülést hoz.

Keszeg utcai strand:
46.883218 , 17.918339

A víz édesvíz, nem csípi a szemet, kevésbé irritálja az érzékeny bőrt. Lassan mélyül, így a part közelében elég teret találhatnak maguknak a gyerekek és az úszni nem tudók (30-40 cm sekély). Sekély volta miatt kellemesen 22-25 fokra felmelegszik. Kémiai összetétele miatt jótékonyan hat a szervezetre. Lágy hullámzása elringat, megnyugtat. Színe változó és változatos, visszatükrözi az égbolt színeit, a hullámzás erősségétől függően a tófenék árnyalatait.
Zamárdi a Balaton legnapsütésesebb területei közé tartozik, éves szinten ez meghaladja a 2000 órát is, és kedvező napfénymennyiséget jelent a nyári hónapokban. A levegő megfelelő páratartalma, a gyakori légmozgás a túl forró napokat is kellemesebbé teszi, ideális a vitorlázóknak, szörfösöknek.
A gondozott gyep, a szép panoráma, a jó szolgáltatások, a kirándulási, helyi túrázási lehetőségek, az érdekes látnivalók mind a pihenést, regenerálódást, feltöltődést hivatottak szolgálni.

GPS: 46.885502 17.937898


Megközelítés: Zamárdi, Margó Ede sétány.

dfdf dff dfdf dfsf Zamárdi, Margó Ede sétány.
Képek a Margó Ede sétányi szabadstrandról
Egyéb zamárdi strandok
Balatoni szabadstrand - Zamárdi Klapka utcai szabadstrand
Balatoni szabadstrandok - Zamárdi T-Beach szabadstrand
Balaton szabadstrand - Zamárdi Jegenye téri szabadstrand
Balaton szabadstrand - Gyöngyvirág utcai szabadstrand
Még több balatoni szabadstrand itt: Balatoni szabadstrandok

A balatoni strandokat pedig itt találod: Balatoni strandok
Egyéb fürdőhelyek

További kisebb strandok, fürdőhelyek:
Fecske utca.

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: