You are here:
Balatoni kerékpárút

A kiépített illetve kerékpározásra kijelölt kerékpárutak számos szép látnivalóhoz elvezetnek a Balaton környékén. Az utak jórészt a tó mentén haladnak, de néhány közülük elvezet a Balaton-felvidékre is.

Lájkold a “Balatoni Bringakörút” oldalát a Facebookon is, itt!

Egy balatoni kerékpártúrára legalkalmasabb lehetőség a “Balatoni Bringakörút“, amelynek a teljes hossza kb. 210 kilométeren keresztül futja körbe a Balatont. Útvonalát, amely a balatoni települések között többnyire elkülönített, aszfaltozott kerékpárúton halad, míg lakott területen belül kis forgalmú utcákon, üdülőterületeken és egyre több helyen önálló kerékpárúton vezet, egyértelműen jelzik a sűrűn elhelyezett zöld táblák „Balatoni körút” felirattal.

A kerékpárosoktól különösebb figyelmet a 71-es úttal való kereszteződések (Zánka, Badacsonytördemic) és a vasúti síneken való átkelés követel meg, az óvatosság különösen a nyári szezonban ajánlatos.

A Balatoni Bringakörút egyes szakaszai (észak, nyugat, dél, kelet) önmagukban is egész napos programot jelenthetnek. Mi ennek megfelelően négy részre osztva mutatjuk be a kerékpárutat.

Letölthető kml file itt:
hamarosan…

Balatoni kerékpárút - Északi-part
Északi part
Balatonalmádi – Ábrahámhegy

A 4 napos bringatúránk kiindulópontja legyen Balatonalmádi, végpontja pedig Ábrahámhegy. Ez azért is célszerű, mert jobb minél előbb túllenni a jóval keményebb, emelkedőkkel tarkított északi parton.

Távolság: 55 km

Ajánlott szállás: Aszófő (kemping)


Balatoni kerékpárút - Nyugat-Balaton
Nyugat-Balaton
Ábrahámhegy – Balatonberény

A második napunk a kerékpárút legszebb részein halad. Kitérőt tehetünk a Kis-Balatonhoz, tekerhetünk a Keszthelyi-hegység erdeiben, vagy akár lubickolhatunk a világon egyedülálló Hévízi-tóban is.

Távolság: 47 km

Ajánlott szállás: Aszófő (kemping)


Balatoni kerékpárút - Déli-part
Déli-part
Balatonberény – Szántód

A harmadik nap a Balaton déli partján haladunk. Kevesebb a látnivaló, viszont a legtöbb strand ingyenes, így bármikor tudunk egyet fürödni… Továbbá érdemes megállni a part menti részeknél és gyönyörködni az északi oldal hegyeiben!

Távolság: 53 km

Ajánlott szállás: Aszófő (kemping)


Balatoni kerékpárút - Kelet-Balaton
Kelet-Balaton
Szántód – Balatonalmádi

Bringatúránk utolsó, negyedik napján választhatunk, hogy a kevésbé látványos keleti partot teljesítjük (kihagyva a balatonvilágosi Magaspartot) vagy Szántódnál átkelünk a komppal és Tihanyi-félszigetet járjuk be.

Távolság: 49 km

Ajánlott szállás: Aszófő (kemping)