Balatoni kompmenetrend

Balaton vízhőfok – naponta frissülő adatok

You are here:

A.

A!

Kompozás bringával

Személy: 900 Ft

Kerékpár: 450 FtA Balaton vízállása:

Balaton vízállás

Lájkolj minket a Facebookon!

Tihany rév állomásnál a vízhőmérséklet mérése a mederfenék közelében (mintegy 2,3 m mélységben) történik.Balatoni időjárás előrejelzés és széltérkép vitorlázóknak.
Az időjárás általában nagyban befolyásolja tervezett utazásunkat, különösen igaz ez a Balatonnál. Az év bármely időszakában is látogatunk a tóhoz, tervezzünk akár hosszabb vagy rövidebb vakációt, minden esetben érdemes előre tájékozódni a várható időjárásról.
A Balatonon viharjelző rendszer működik, a turistáknak fontos, hogy ismerjék a viharjelző rendszer fényjelzéseinek jelentését.

Szántódrév

Tihany rév állomásnál a vízhőmérséklet mérése a mederfenék közelében (mintegy 2,3 m mélységben) történik. Balaton vízhőmérséklet. Az átlagos vízhőmérséklete a Balatonnak nyáron 19-22°C, amennyiben azonban 2 hétig forróság van, akkor a Balaton hőmérséklete akár 26-30 °C-ra is emelkedhet. Balaton vízhőfok A víz hőmérséklete sekély mélysége folytán gyorsan követi a levegő hőmérsékletét, ami július hónapban a legmagasabb. Nyaranta nem ritka a 23-25 °C vízhőmérséklet. Balatoni időjárás előrejelzés és széltérkép vitorlázóknak. Az időjárás általában nagyban befolyásolja tervezett utazásunkat, különösen igaz ez a Balatonnál. Az év bármely időszakában is látogatunk a tóhoz, tervezzünk akár hosszabb vagy rövidebb vakációt, minden esetben érdemes előre tájékozódni a várható időjárásról. A Balatonon viharjelző rendszer működik, a turistáknak fontos, hogy ismerjék a viharjelző rendszer fényjelzéseinek jelentését.

Tihanyrév

A Balaton békés tó, de ne felejtsük el, ha nincs kellő helyismeretünk, és nem vesszük komolyan a vészjelző rendszer figyelmeztetéseit, bizony könnyen bajba kerülhetünk, akár fürdünk, akár hajózunk, akár vitorlázunk. A balatoni időjárás kiszámíthatónak mondható, nyáron a hirtelen feltámadó szélre és a kialakuló helyi záporokra, zivatarokra kell felkészülni. Télen rendkívüli élmény a befagyott tavon korcsolyázni, fakutyázni, illetve újabban már jégvitorlázni is lehet, vagy kipróbálni a kite ernyőt. Ám ezek előtt is elengedhetetlen a tájékozódás a tó jegének vastagságáról. A Balaton békés tó, de ne felejtsük el, ha nincs kellő helyismeretünk, és nem vesszük komolyan a vészjelző rendszer figyelmeztetéseit, bizony könnyen bajba kerülhetünk, akár fürdünk, akár hajózunk, akár vitorlázunk. Balaton vízhőmérséklet. A balatoni időjárás kiszámíthatónak mondható, nyáron a hirtelen feltámadó szélre és a kialakuló helyi záporokra, zivatarokra kell felkészülni. Télen rendkívüli élmény a befagyott tavon korcsolyázni, fakutyázni, illetve újabban már jégvitorlázni is lehet, vagy kipróbálni a kite ernyőt. Ám ezek előtt is elengedhetetlen a tájékozódás a tó jegének vastagságáról.

Képgaléria

Éves menetrend (2021)