You are here:
Ábrahámhegy
Ábrahámhegy. A hegyekkel övezett, festői környezetben fekvő település kedvelt helye a csendet, nyugalmat kívánó nyaralóknak. Itt található a Balaton északi partjának egyik legszebb és legjobb adottságú, homokos strandja.

A település és környékének szépsége, a tó ezernyi arca megannyi páratlan kikapcsolódási lehetőséget, rejtett titkot és gazdag élményt tartogat az ide látogatók számára. A természet, az ember és a táj harmóniája, a csend és nyugalom jellemzi. Védelmet, értelmes pihenést, nyugalmat ígér szépségével.

Tekszt.

Ábrahámhegy

A települést sokáig kettéosztotta a Burnót-patak, így a jobb parton lévőt sokáig Salföld-Ábrahámnak nevezték. Ezt az érdekes helyzetet csak a II. világháború után szüntették meg. A község vasútállomását 1925-ben adták át, azóta vált a falu és környéke kedvelt üdülőhellyé. Sorra épültek az üdülőházak. A környező dombok kedvező, napsütése fekvése kedvez a szőlőtermesztésnek, így a hangulatos borospincékben kiváló borokat kínálnak a látogatóknak.
Az 1991-től önálló község látványossága a XII. században épült, román stílusú pálos kolostor romjai, valamint az 1757-ben emelt, Szent István tiszteletére felszentelt barokk kápolna.

Utolsó módosítás: