Balatonakarattya - Lido strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

A Balatonakarattya Lidó strand területe viszonylag keskeny, de hosszan elnyúlik a part mentén. Ez a balatonakarattyai strand igazán különleges…
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Balatonakarattyán, a Koppány soron három strand található, a Bezerédj strand, a Lidó strand és a Bercsényi strand. A Lidó strand érdekessége, hogy a Kisfaludy sétányon található kilátóhely (további információ itt) mellől induló lépcsős kialakítású ösvényen keresztül gyalogosan is megközelíthető. A vasúti alagút felett szép kilátásban lehet részünk Balatonkenese felé és a magaspartra. Megközelítés, parkolás: A balatonakarattyai strand közvetlenül az akarattyai magaspart alatt húzódik. Parkolni a strand előtt ingyenesen tudunk, a strand területén mindez fizetős. Ez a strand sok extrát nem tartogat számunkra. Erőssége a panorámában és a viszonylag gyorsan mélyülő vízben rejlik… Jó fekvésnek köszönhetően (nyugati) reggeltől késő estig süti a Nap a part menti sávot. Lídós partszakasza – a balatonakarattyai Bercsényi strandhoz hasonlóan – nincs! Ezen a strandon a csend és a nyugalom biztosított, félrevonulásra teljesen ideális… A bejárat közeli büféken kívül a strand felszerelése az öltözéshez használt kis fabódékból áll, a gyerekek pedig vígan ellehetnek a homokozó-hinta-mászóka hármasból álló játszótéren.

Szolgáltatások

A bringát be lehet vinni a strand területére. Tárolás a pénztárral szemben lehetséges. Jó kondi esetén az akarattyai kilátóhelytől (Kisfaludy sétány) induló lépcsős ösvényen keresztül akár bringával is megközelíthető (vállon cipelve). A bringát be lehet vinni a strand területére. Tárolás a pénztárral szemben lehetséges. Jó kondi esetén az akarattyai kilátóhelytől (Kisfaludy sétány) induló lépcsős ösvényen keresztül akár bringával is megközelíthető (vállon cipelve).

GPS: 47.014936 18.151872


Nyitvatartás: 8:00 - 19:00


Megközelítés: Balatonakarattya Koppány sor. Parkolás a kapun kívül ingyenes, kapun belül fizetős (1.000 Ft).

6 éves alatt és 70 felett ingyenes!

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
3/5
Sportos
2/5
Bringabarát
4/5
Bababarát
1/5
Balaton
4/5
Panoráma
4/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek