Balatonakarattya Lidó strand

árak, térkép, szolgáltatások, belépők, képek
You are here:
A Balatonakarattya Lidó strand területe viszonylag keskeny, de hosszan elnyúlik a part mentén. Ez a balatonakarattyai strand igazán különleges…
Balatoni strandok - Balatonakarattya Lidó strand

GPS: 47.014936 18.151872


Nyitvatartás: 8:00 – 19:00


Megközelítés: Balatonakarattya Koppány sor. Parkolás a kapun kívül ingyenes, kapun belül fizetős (1.000 Ft).


További információk:
6 éves alatt és 70 felett ingyenes!

Belépődíjak 2017-ben
A balatonakarattyai Lidó strand

Balatonakarattyán, a Koppány soron három strand található, a Bezerédj strand, a Lidó strand és a Bercsényi strand. A Lidó strand érdekessége, hogy a Kisfaludy sétányon található kilátóhely (további információ itt) mellől induló lépcsős kialakítású ösvényen keresztül gyalogosan is megközelíthető. A vasúti alagút felett szép kilátásban lehet részünk Balatonkenese felé és a magaspartra.

Megközelítés, parkolás: A balatonakarattyai strand közvetlenül az akarattyai magaspart alatt húzódik. Parkolni a strand előtt ingyenesen tudunk, a strand területén mindez fizetős.

Ez a strand sok extrát nem tartogat számunkra. Erőssége a panorámában és a viszonylag gyorsan mélyülő vízben rejlik… Jó fekvésnek köszönhetően (nyugati) reggeltől késő estig süti a Nap a part menti sávot. Lídós partszakasza – a balatonakarattyai Bercsényi strandhoz hasonlóan – nincs!

Ezen a strandon a csend és a nyugalom biztosított, félrevonulásra teljesen ideális…

A bejárat közeli büféken kívül a strand felszerelése az öltözéshez használt kis fabódékból áll, a gyerekek pedig vígan ellehetnek a homokozó-hinta-mászóka hármasból álló játszótéren.

Szolgáltatások

… … …

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringát be lehet vinni a strand területére. Tárolás a pénztárral szemben lehetséges. Jó kondi esetén az akarattyai kilátóhelytől (Kisfaludy sétány) induló lépcsős ösvényen keresztül akár bringával is megközelíthető (vállon cipelve).

A bringát be lehet vinni a strand területére. Tárolás a pénztárral szemben lehetséges. Jó kondi esetén az akarattyai kilátóhelytől (Kisfaludy sétány) induló lépcsős ösvényen keresztül akár bringával is megközelíthető (vállon cipelve).

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a balatonakarattyai Lidó strandról

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: