Balatonföldvár - Keleti strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Balatonföldvár Keleti strand: a balatonföldvári strand fizetős strandként működik! A strand Balatonföldvár keleti részén található.
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Szántód felől érkezve a parthoz legközelebbi utcán, közvetlenül Balatonföldvár határánál találjuk a teljesen megújult Keleti strandot. A hatalmas füves terület utca felőli részét főleg a homokos sportpályák – kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya – foglalják el. A többi részen nagy fák alatt találhatunk árnyékot, de bőven van nyitott terület is a napozáshoz. Megközelítés, parkolás: Szántód felől a Somogyi Béla utcában, közvetlenül Balatonföldvár és Szántód közigazgatási határán találjuk a Keleti strandot. 2017-től egy 42 méter hosszú, 1000 m2-es fövenyes partszakasz került kialakításra valamint ettől a szezontól fogva a fürdőzők kényelmét új értékmegőrzők, nyugágyak és napernyők is szolgálják. Rengeteg árnyékos területtel, óriáscsúszdával, gyerekbarát lídós partszakasszal várják a strandolókat. A strandon található a Viharsarok Vitorlás Központ, ahol a kezdőtől egészen a haladó szintig egyénre szabott szolgáltatásokkal, időbeosztással és felkészült oktatógárdával várják a kikapcsolódásra, feltöltődésre, jó társaságra és kalandra vágyókat egyaránt. A 2018-as szezonra a Nyugati strand megújul és fizetős lesz. A település egyetlen ingyenes fürdőhelye a központban található (Központi szabadstrand).

Szolgáltatások

Ingyenes: fürdés, fövenyes partszakasz, illemhelyek, öltözők, zuhanyzók, strandi animáció, játszóház július-augusztus minden hétvégéjén, játszótéri eszközök használata, Wi-Fi Fizetős: vízibicikli kölcsönzés, csúszda (9 méter magas, 84 méter hosszú), napernyő és nyugágy bérlés Kerékpárosbarát szolgáltatások A bringákat a strandon belül, egy jól elkülönített helyen lehet tárolni. A rálátás biztosított.

GPS: 46.858937 17.889465


Nyitvatartás: 9:00 - 19:00


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermek: 4-14 év között
Gyermekeknek 4 éves kor alatt ingyenes a belépés.
Csúszda: 200/1db, 1.500/10db, 2.500/korlátlan

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
5/5
Bringabarát
5/5
Bababarát
5/5
Balaton
4/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek