You are here:
Alsóörsi strand
Az alsóörsi strand a Balaton északi partjának egyik legkedveltebbje; közel 4 ha területű, 300 m kiépített, burkolt partszakasszal rendelkezik. Különlegességeinek egyike a pergola, amelynek kellemesen hűvös árnyékában játékokkal, foglalkozásokkal várják a vendégeket. A strand Alsóörs központjában található.
Alsóörsi strand

GPS: 46.985361 17.979750


Nyitvatartás: …


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.


További információk:
Gyermekeknek a belépőt 4 éves kortól kell megváltani.
Bérlet (10 alkalom): 6.000/felnőtt; 4.500/kedvezményes (gyermek, nyugdíjas)
Kabin: 800/nap, 4.000/hét
A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!

Az alsóörsi strand

A strand két bejárattal rendelkezik (a keleti területe a Strand sétányon található bejáraton át közelíthető meg).
A környezet, az esztétikus megjelenés, az ápolt pázsit, a megfelelő mennyiségű árnyékot adó fa, a kellemes, biztonságos meder, amelyet évente feltöltenek homokkal, és a színvonalas szolgáltatások, mind hozzájárultak népszerűségéhez. A sok-sok balatoni strand közül kiemelkedik azzal is, hogy mozgáskorlátozottak számára minden szolgáltatása megközelíthető és igénybe vehető; mint a vizesblokk zuhanyzóval és öltözővel/mellékhelyiséggel, illetve a szabadtéri zuhanyzók.

Megközelítés, parkolás: A strandfürdő előtt, mintegy 500 autót és 100 kerékpárt befogadó parkoló került kialakításra. Itt, és a település más részein is ingyen lehet parkolni.

Nyaranta a strandon egészségügyi szolgálat is van, a vízimentők munkáját pedig egy megfigyelőtorony segíti. Területén több olyan vendéglátó és kereskedelmi egység található, melyeket mind belülről, mind a strand északi oldala előtt húzódó sétányról meg lehet közelíteni.

A Kék zászlóval kitüntetett strand nagyszerű választás a gyermekes családok részére. A Balaton északi partjának egyik legkedveltebb strandja számos családbarát szolgáltatással várja a gyermekes családokat. A tó végében homokos gyerekpancsoló került kialakításra. Július és augusztus hónapokban rendszeresen gyermekjátszóház és sport programok várják a legkisebbeket. A gyerkőcök talán legnagyobb örömére egy 66 m2-es gyerekpagony és játszótér került kialakításra.
A strandon hűsítő vízpermetet szóró kapu gondoskodik a felfrissülésről. Nyáron egészségügyi szolgálat is üzemel a parton. A strandon a szabadtéri zuhanyzók mellett, beltéri zuhanyzóval és mellékhelyiséggel, valamint öltözővel ellátott vizesblokk is található. A strand minden szolgáltatása megközelíthető és igénybe vehető mozgáskorlátozott vendégek számára is.

Szolgáltatások

Ingyenes: Wi-Fi internet, vizimentő szolgálat, kék zászló, animáció, sportpályák, strandfoci, strandröplabda, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong, lengőteke, játszótér, zuhany/öltöző/WC, ingyenes parkolás, hétvégenként interaktív játszóház
Fizetős: értékmegőrző, vizicsúszda, vizisporteszköz kölcsönzés

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringákat a strandon belül, a bejárat közelében lehet tárolni.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a strandról