Balatonedericsi strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

A strand Balatonederics központjától távolabb helyezkedik el, így kevésbé ismert. A balatonedericsi strand panorámája felejthetetlen…
Balatonederics strand: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Ugyan a strand Balatonederics teljesen eldugott részén található, mégis nagyon népszerű és a panorámája szinte felülmúlhatatlan… Megközelítés, parkolás: A balatonedericsi strand a 71-es számú főút és a 84-es főút elágazójától Keszthely felé haladva, a MOL benzinkút után, táblával jelzett helyen érhető el. (Budapest felől érkezve a benzinkút után balra kell fordulni.) Ha szeretnénk elkerülni a tömeget, akkor a balatonedericsi strand mindenképp jó választás lehet. Itt főként visszatérő nyaralókkal, ultizó és strandröplabdázó helyi lakosokkal találkozhatunk. A meder fokozatosan mélyül, sok az árnyékos terület, játszótér és vízibicikli kölcsönzés is van, úgyhogy gyerekeseknek kiváló. A strand a településtől távolabb található, igazán szép rálátással a Badacsonyra és a szigligeti hegyekre… A kilátás már a partról is mesés, de ha egy kicsit beljebb úszunk, akkor a Keszthelyi-hegység mellett még a tanúhegyek kupolái is látszódnak. A legnagyobb látvány mégis a Szigligeti vár… A strand keleti végében egy lídós, homokos gyereköblöt is kialakítottak.

Szolgáltatások

Ingyenes: parkoló, gyermekpancsoló és homokozó, gyermek játszóeszközök, röplabdapálya, vízi sporteszközök bérlése Kerékpárosbarát szolgáltatások A bringákat a strand bejárata előtt lehet hagyni. Nem a legjobb megoldás, reméljük, hogy hamarosan változni fog a helyzet.

GPS: 46.788360 17.385442


Nyitvatartás: 8:00 - 18:00


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Megközelítés: Ingyenes parkolási lehetőség biztosítanak a bejárat előtt kiépített parkolóban a kerékpároknak és személygépkocsiknak egyaránt.

További információk:
Gyermek: 4-18 év között
Családi jegy (2+2): 1.300 (további gyermek: 300)
Kabin: 700/nap, 4.200/hét, 18.000/hó
Előre bejelentett csoportos kedvezmény 10 fő felett 20%.

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
4/5
Sportos
5/5
Bringabarát
3/5
Bababarát
5/5
Balaton
5/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek