Révfülöp - Szigeti strandfürdő

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

Révfülöp Szigeti strandfürdő: a révfülöpi strand természeti adottságai, kialakítása alapján a Balaton egyik legbarátságosabb strandja (lejtős területen helyezkedik el). A strand Révfülöp csendes részén található.
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

A strandfürdőt a múlt század elején a Fürdőegyesület építtette ki. A strandon játszótér, korszerűen felszerelt vizesblokkok, kölcsönző üzemel. A domborzatában változatosan tagolt, árnyéktartó facsoportokkal, parti homokos lídós részekkel tarkított területe elsősorban a nyugdíjas a kisgyermekes családok körében örvend nagy népszerűségnek. Ehhez hozzájárul, hogy a természetes fürdő vize fokozatosan mélyül, talaja homokos. Megközelítés, parkolás: Révfülöp központjában, a vasútállomástól 400 m-re, a labdarúgó pálya melletti ápolt zöldterületen helyezkedik el. Autóval a község keleti szélénél, egy vasúti átkelő után kezdődő Halász utcán át lehet megközelíteni. Gyalogosan a móló melletti korzón kelet felé indulva, vagy az állomás melletti felüljárón juthatunk a strandhoz. Az önkormányzat Krizsán András tervei alapján épített fogadóépületet és kabinsort. A kiszolgáló létesítmények, szolgáltató egységek a déli oldalról nyitott belső térrel harmonikusan illeszkednek a balatoni környezetbe. A Szigeti strandfürdő az egyik legkülönlegesebb fekvésű balatoni strand – szép rálátással a boglári hegyekre… A strandon több büfé (pizzéria, grill, lángos fagyizó) és strandcikk üzlet működik. A főszezonban esténként szabadtéri mozielőadásoknak is helyet ad. Lidós partszakasza (gyerekpancsoló) nincs. A másik révfülöpi fürdőhely (Császtai strand) a település nyugati szélén, közvetlenül a bringakörút mellett fekszik.

Szolgáltatások

GPS: 46.827194 17.633004


Nyitvatartás: 8:00 - 18:00


Megközelítés: Révfülöp, Halász utca. Parkolás a strand mellett (ingyenes).

Gyermek: 6-14 év között
Kabin: 300/nap, 1.500/hét, 4.000/hó

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 701 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
3/5
Bringabarát
4/5
Bababarát
3/5
Balaton
4/5
Panoráma
4/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek