Pálkövei strand

képek, térkép, szolgáltatások, árak, belépők
You are here:
A Balaton-part talán egyik utolsó érintetlen “természeti csodája” a pálkövei strand. A strand Pálköve nem nyüzsgő részén található, de a vasút közel van. Pálköve strand: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!
Strand Balaton - Pálkövei strand

GPS: 46.820925 17.591967


Nyitvatartás: …


Megközelítés: Pálköve. Parkolás a strand mellett.


További információk:
Családi belépők: 2+1: 1.000 (minden további gyermek: +200)
Napozóágy: 500
Kabin: 15.000/hó, 30.000/idény

Belépődíjak 2018-ban
Pálkövei strand

Pálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel. Pálköve domboldalából ered a Rákóczi-forrás. A forrás közelében található a strandfürdő, mellette emlékkiállítás tekinthető meg amely eredetileg Bajcsy-Zsilinszky Endre 1937-ben épített nyaralója. A közelben működött a balatonrendesi kőbánya rakodó kikötője ahonnan a kitűnő permi homokkövet vasúton és hajón is szállították. A kirándulni vágyók segítségéül szolgál a Káli-medencéig vezető sárga jelű útvonal.

Megközelítés, parkolás: A pálkövei strand Balatonrendes közvetlen szomszédságában, attól 200 m-re található.

A Kővágóörs Község Önkormányzatához tartozó ‘Pálkövei strand’ előtt, vagy a strand bejáratától keleti irányban a Balaton utcából balra nyílik egy nagyobb parkoló a bolt után. Ha egyik helyen sem férnénk el, a közeli utcákban tehetjük le az autót. A parkolás ingyenes.

Ebbe a strandba belebotlani nem lehet, ez is az egyik nagy előnye…

A strand az északi parti főútvonaltól távolabb helyezkedik el, ennek ellenére különleges fekvésének köszönhetően kedvelt strand. Van egy kis homokos gyerekpancsolója, játszétere és elegendő napos-árnyékos területe. Aki labdázni szeretne az a strand nyugati oldalán talál ehhez megfelelő területet. Nyugat felé az Őrsi-hegyet látni, a déli parton pedig – nem a megszokott formájában – a fonyódi és a boglári hegyek tűnnek fel. Jár az 5 csillag!

Szolgáltatások

… … …

Kerékpárosbarát szolgáltatások

Nincs információ.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a pálkövei strandról

Lájkolj minket a Facebookon!

Utolsó módosítás: