You are here:
Pálkövei strand
Pálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel a Balaton-part ezen, talán egyik utolsó érintetlen “természeti csodáját”. A pálkövei strand Balatonrendes közvetlen szomszédságában, attól 200 m-re található. Nem nyüzsgő, de a vasút közel van.
Strand Balaton

GPS: 46.820925 17.591967


Nyitvatartás: …


Megközelítés: Pálköve. Parkolás a strand mellett.


További információk:
Családi belépők: 2+2 / 2+3 / 2+4: 800 / 950 /1.100

Pálkövei strand

Pálköve domboldalából ered a Rákóczi-forrás. A forrás közelében található a strandfürdő, mellette emlékkiállítás tekinthető meg amely eredetileg Bajcsy-Zsilinszky Endre 1937-ben épített nyaralója. A közelben működött a balatonrendesi kőbánya rakodó kikötője ahonnan a kitűnő permi homokkövet vasúton és hajón is szállították. A kirándulni vágyók segítségéül szolgál a Káli-medencéig vezető sárga jelű útvonal.
A Kővágóörs Község Önkormányzatához tartozó ‘Pálkövei strand’ előtt, vagy a strand bejáratától keleti irányban a Balaton utcából balra nyílik egy nagyobb parkoló a bolt után. Ha egyik helyen sem férnénk el, a közeli utcákban tehetjük le az autót. A parkolás ingyenes.

Megközelítés, parkolás: … … … .

A strand az északi parti főútvonaltól távolabb helyezkedik el, ennek ellenére különleges fekvésének köszönhetően kedvelt strand. Van egy kis homokos gyerekpancsolója, játszétere és elegendő napos-árnyékos területe. Aki labdázni szeretne az a strand nyugati oldalán talál ehhez megfelelő területet. Nyugat felé az Őrsi-hegyet látni, a déli parton pedig – nem a megszokott formájában – a fonyódi és a boglári hegyek tűnnek fel. Jár az 5 csillag!

Szolgáltatások

… … …

Kerékpárosbarát szolgáltatások

Nincs információ.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a pálkövei strandról