Sajkodi strand

Sajkodi strand Tihany – képek, szolgáltatások, belépők, árak, térkép
You are here:
Sajkodi strand Tihany: a Tihanyi-félsziget nyugati öblében, a vulkanikus Csúcs-hegy lábánál fekszik. A tihanyi strandok közül egyedülálló, hiszen a lenyugvó nap egész délután és este süti, a füves partra fák vetnek árnyékot. Tihany strandok: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!
Balatoni strandok - Tihany Sajkodi strand

GPS: 46.908908 17.849496


Nyitvatartás: …
Május 15. – szeptember 20.
Minden nap: 8:00 – 20:00-ig


Megközelítés: Tihany, Sajkodi sor.


További információk:
Felnőtt: 400 Ft
Gyermek (1-14 éves), diák, nyugdíjas: 250 Ft

Belépődíjak 2018-ban
A sajkodi strand

A délnyugati-nyugati fekvés miatt a strand elsősorban a délutáni, késő délutáni órákban kellemes hely a napozást is kedvelőknek – délelőtt az árnyék miatt inkább azoknak ajánljuk, akik félnek a leégéstől. A sűrűn nőtt fák miatt elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a madárdalt, a békák kuruttyolását, nem rettennek meg az esetleg az átlagosnál több szúnyog miatt.

Megközelítés, parkolás: Megközelíteni a 71-es főútról lehet, az Apáti templom melletti keskeny bekötőútnál kell lekanyarodni, az egyenesen elvezet a strandhoz, ahol fizetős parkolóban hagyhatjuk a kocsit – hacsak nem bicajjal megyünk. Parkolás a strand előtt kialakított parkolóban lehetséges (200/óra, 1.000/nap).

Sajkod a Tihanyi-félsziget nyugati részén bújik meg, távol a félsziget központjától. A nyaralófaluként ismert településrész egyik legnagyobb vonzereje az ottani füves strand, és nem csak az északi parton szokatlanul olcsó belépőjegyek miatt. A kicsiny terület ideális azoknak, akik nem szeretik a tömeget, viszont vonzódnak a vadregényes tájakhoz: előttünk az öböl és a Balaton nyugati tája, hátunk mögött pedig a Csúcs-hegy magasodik.

A sajkodi strand igazi különlegesség, mi elsősorban a nyugati fekvés miatt ajánljuk…

A sajkodi strand ugyan tényleg kicsi, de megtalálható minden, ami a nyugodt strandoláshoz szükséges: két büfé fogadja a nyaralókat, beljebb érve pedig vízibicikli- és kajakkölcsönző is található. Zuhanyzó, WC, öltözők és egy kis játszótér is elfér még itt.

Szolgáltatások

… … …

Kerékpárosbarát szolgáltatások

A bringákat be lehet vinni a strandra.

Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok

A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok
Képek a sajkodi strandról
További tihanyi strandok

Lájkolj minket a Facebookon!