Sajkodi strand

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

Sajkodi strand Tihany: a Tihanyi-félsziget nyugati öblében, a vulkanikus Csúcs-hegy lábánál fekszik. A tihanyi strandok közül egyedülálló, hiszen a lenyugvó nap egész délután és este süti, a füves partra fák vetnek árnyékot. Tihany strandok: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

A délnyugati-nyugati fekvés miatt a strand elsősorban a délutáni, késő délutáni órákban kellemes hely a napozást is kedvelőknek – délelőtt az árnyék miatt inkább azoknak ajánljuk, akik félnek a leégéstől. A sűrűn nőtt fák miatt elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a madárdalt, a békák kuruttyolását, nem rettennek meg az esetleg az átlagosnál több szúnyog miatt. Megközelítés, parkolás: Megközelíteni a 71-es főútról lehet, az Apáti templom melletti keskeny bekötőútnál kell lekanyarodni, az egyenesen elvezet a strandhoz, ahol fizetős parkolóban hagyhatjuk a kocsit – hacsak nem bicajjal megyünk. Parkolás a strand előtt kialakított parkolóban lehetséges (200/óra, 1.000/nap). Sajkod a Tihanyi-félsziget nyugati részén bújik meg, távol a félsziget központjától. A nyaralófaluként ismert településrész egyik legnagyobb vonzereje az ottani füves strand, és nem csak az északi parton szokatlanul olcsó belépőjegyek miatt. A kicsiny terület ideális azoknak, akik nem szeretik a tömeget, viszont vonzódnak a vadregényes tájakhoz: előttünk az öböl és a Balaton nyugati tája, hátunk mögött pedig a Csúcs-hegy magasodik. A sajkodi strand igazi különlegesség, mi elsősorban a nyugati fekvés miatt ajánljuk… A sajkodi strand ugyan tényleg kicsi, de megtalálható minden, ami a nyugodt strandoláshoz szükséges: két büfé fogadja a nyaralókat, beljebb érve pedig vízibicikli- és kajakkölcsönző is található. Zuhanyzó, WC, öltözők és egy kis játszótér is elfér még itt.

Szolgáltatások

A bringákat be lehet vinni a strandra.

GPS: 46.908908 17.849496


Nyitvatartás: Május 15. – szeptember 20. Minden nap: 8:00 – 20:00-ig


Megközelítés: Tihany, Sajkodi sor.

További információk:
Felnőtt: 400 Ft
Gyermek (1-14 éves), diák, nyugdíjas: 250 Ft

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 707 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
3/5
Bringabarát
5/5
Bababarát
2/5
Balaton
5/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek