Pálkövei strand

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

A Balaton-part talán egyik utolsó érintetlen “természeti csodája” a pálkövei strand. A strand Pálköve nem nyüzsgő részén található, de a vasút közel van. Pálköve strand: aktuális árak, friss képek, információk a honlapunkon!
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Pálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel. Pálköve domboldalából ered a Rákóczi-forrás. A forrás közelében található a strandfürdő, mellette emlékkiállítás tekinthető meg amely eredetileg Bajcsy-Zsilinszky Endre 1937-ben épített nyaralója. A közelben működött a balatonrendesi kőbánya rakodó kikötője ahonnan a kitűnő permi homokkövet vasúton és hajón is szállították. A kirándulni vágyók segítségéül szolgál a Káli-medencéig vezető sárga jelű útvonal. Megközelítés, parkolás: A pálkövei strand Balatonrendes közvetlen szomszédságában, attól 200 m-re található. A Kővágóörs Község Önkormányzatához tartozó ‘Pálkövei strand’ előtt, vagy a strand bejáratától keleti irányban a Balaton utcából balra nyílik egy nagyobb parkoló a bolt után. Ha egyik helyen sem férnénk el, a közeli utcákban tehetjük le az autót. A parkolás ingyenes. Ebbe a strandba belebotlani nem lehet, ez is az egyik nagy előnye… A strand az északi parti főútvonaltól távolabb helyezkedik el, ennek ellenére különleges fekvésének köszönhetően kedvelt strand. Van egy kis homokos gyerekpancsolója, játszétere és elegendő napos-árnyékos területe. Aki labdázni szeretne az a strand nyugati oldalán talál ehhez megfelelő területet. Nyugat felé az Őrsi-hegyet látni, a déli parton pedig – nem a megszokott formájában – a fonyódi és a boglári hegyek tűnnek fel. Jár az 5 csillag!

Szolgáltatások

GPS: 46.820925 17.591967


Nyitvatartás: 7:30 - 18:30


Megközelítés: Pálköve. Parkolás a strand mellett.

Családi belépők: 2+1: 1.000 (minden további gyermek: +200)
Napozóágy: 500
Kabin: 15.000/hó, 30.000/idény

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 699 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
4/5
Sportos
4/5
Bringabarát
3/5
Bababarát
4/5
Balaton
5/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyek



Még több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámák



A legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek