Fonyód - Városi strand

árak - térkép - képek - szolgáltatások - belépők

You are here:

Fonyód Bélatelepi strand: a település legpatinásabb fürdőhelye. GPS: 46.737739 17.534589 Megközelítés: Fonyód, Vitorlás utca.

A!
Infók

GPS: 46.985361 17.979750


Nyitvatartás: 7:30 – 18:30


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermekek: 4 – 18 éves korig Kabin: 900/nap, 4.500/hét Szekrény: 600/nap A strandbelépők és szolgáltatások ára bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethető!

Elhelyezkedés

A strand kiválóan alkalmas kisgyermekes családoknak és úszni vágyóknak is. Viszonylag hamar mélyül és bentről nagyszerű panoráma van a fonyódi hegyekre. A vízmélység kisgyermekek fürdésére illetve a strand más részén úszásra is alkalmas. Aki járt már Fonyódon, az tudja, hogy a Balaton-parti városok közül itt találjuk talán a legtöbb szabadstrandot. Ennek egyik oka a csodás badacsonyi kilátás lehet, ami a déli partról innen a legszebb. A Bélatelep városrészében a Vitorlás utcában, 9.170 m2 zöldfelülettel rendelkező szabad strand csónakkikötővel, öltöző kabinokkal, büfékkel, kölcsönzővel, értékmegőrzővel, lábtenisz és kosárlabda pályákkal, és játszótérrel. A Forgács fafaragó tábor két alkotása is díszíti területét. Megközelítés, parkolás: A víz felől és a vasút felől is pázsit borítja a területet, több fa alatt találhatunk árnyékot. Mintegy száz méter után egy apró kaviccsal borított öbölhöz érünk, aminek sekélyebb parti részét lekerítették a legkisebbeknek. A következő szakaszon egy csónak- illetve vitorláskikötő öble ékelődik a strand területébe, majd az öböl másik szélén egy nagy füves résszel kiszélesedik a strand. Itt is találunk fákat, egy komoly játszóteret, büfét, homokos strandröplabda és lábtengópályát. Az ingyenes strand több, egymástól nagyon különböző részből kapcsolódik össze. A bejárata a bélatelepi vasútállomásnál, közvetlenül a sínek Balaton felőli oldalánál van. Jobbra, északkeleti irányba fordulva találjuk az öltözősort. Előtte egy széles betonozott rész húzódik végig a partnak ezen a részén. Az állapota szerint lassan már nyugdíjas korú lehet az öltözőkkel együtt. Ha valaki szereti, ha alulról is sugárzik az összegyűjtött meleg a betonból, az itt kellemesen napozhat. A strand északkeleti végén néhány játék található. Ha a bejáratnál balra fordulunk először egy 15-20 méter széles partszakasz következik, amin díszkőből kialakított sétány vezet keresztül a strand délnyugati végéig. I am message box. Click edit button to change this text. Fövenyfürdője népszerű a kisgyermekes családok körében. A folyamatosan tartó felújítási munkák eredményeképp a látványosan megújult a strand területe. A bejárattal szembeni békebeli formájában helyreállított bástyaszerű előkertből gyönyörű panoráma nyílik a tóra és a túlpartra. A Bélatelep városrészében a Vitorlás utcában, 9.170 m2 zöldfelülettel rendelkező szabad strand csónakkikötővel, öltöző kabinokkal, büfékkel, kölcsönzővel, értékmegőrzővel, lábtenisz és kosárlabda pályákkal, és játszótérrel. A Forgács fafaragó tábor két alkotása is díszíti területét. Fonyód többi ingyenes strandja itt található. A település központi, fizetős strandja (Panoráma strand) a hajóállomás mellett található.

Szolgáltatások

Fizetős: játékterem, mini golf, asztalitenisz, légvár, trambulin, gokart, vízen járó labda (Zorb), vízibicikli, snooky, napozóágyak, óriáscsúszda, elektromos csónakkölcsönző, masszázs, strand-könyvtár Kerékpárosbarát szolgáltatások A többi keszthelyi strandhoz hasonlóan a bringákat a strand területére nem lehet bevinni.

Városi strand
A Vitorlás utcában 3.500 m2 zöldfelülettel rendelkező szabad strand, játszótérrel, büfékkel, és kölcsönzővel. A vízmélység kisgyermekek fürdésére, illetve a strand más részén úszásra is alkalmas. Fövenyfürdője népszerű a kisgyermekes családok körében.
Közvetlen közelében mintegy száz gépkocsi ingyenes parkolására van lehetőség. Megközelítése: Vitorlás utca (keleti vége).

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 4189 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
4/5
Sportos
3/5
Bringabarát
3/5
Bababarát
5/5
Balaton
5/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek