Balatonfüred - Esterházy strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

Balatonfüred Esterházy strand és Élményfürdő: ez az elegánsabb balatonfüredi strand… A strand Balatonfüred központi részén, közvetlenül a Tagore sétány mellett található.
A!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket. Megközelítés, parkolás: A Tagore sétány keleti végén (Deák F. utca). A strandnak 1 bejárata van. Az évről-évre fokozatosan megújuló épített környezetben méltán számíthat a legigényesebb vendégek elégedettségére. Programok a területén: fitness és aquafitness foglalkozások, gyermek ügyességi versenyek és kézműves foglalkoztatás, animáció, strandröplabda versenyek. Top strand, hasonló árakkal… Kapunk egy gyönyörűen parkosított zöldfelületet, játszóteret, mini csúszdát, napozóstéget, lídós partszakaszt, napozóágyakat, gyönyörű panorámát a Tihanyi-félszigetre. Egyedüli gyenge pontja a kerékpárok tárolása… Az Esterházy strand kiemelten ajánlott mozgássérültek számára, a strandra való bejutásuk akadálymentesen biztosított. Ezen kívül a móló végén található személyemelő lift segíti a fürdőzésüket, valamint akadálymentesített mellékhelységek is rendelkezésükre állnak, emellett az Élményfürdő szintén megközelíthető számukra.

Szolgáltatások

A település kisebbik, csendesebb strandja itt: Balatonfüred Kisfaludy strand Élményfürdő A medence csoport egy kisebb; 40-60 cm vízmélységű gyermek- és egy nagyobb; 90-140 cm mélységű, mendkettőnél feszített víztükrű élménymedencéből áll. A medence csoport összes vízfelülete 475 négyzetméter, az egyidejű befogadóképessége 200 fő. A medencék vízét nagy teljesítményű szivattyúkkal állandóan “forgatják”, és folyamatosan szűrik. A forgatott vízáramba nagy teljesítményű fűtő elemek is be vannak kapcsolva, melyek segítségével a vizek hőmérsékletét legalább 26 fokon garantálják, amihez a napsugárzás további 4-6 celsius fokos többletet is hozzáadhat tartósan kedvező időjárási körülmények esetén. A medencékhez 1-1 csúszda csatlakozik. Az élményhatást a gyermek medencében különböző csobogókkal, a felnőtt élménymedencében többféle, masszírozó jellegű zuhanyokkal és minden testrész lazítására kiépített vízpezsgető lég-befúvással biztosítják. Kiemelkedő élményt kínál a vadvízi folyosóban való sodródás, vagy a vízgomba alatti hűsölés. A szolgáltató egységhez nagy választékkal ellátott büfé, minden napszakban árnyékos pihenő-terasz és melegvizes zuhanyzókkal felszerelt vizesblokkok csatlakoznak.vízimentő szolgálat, Wi-Fi zóna, vízicsúszda, animáció, vízisport eszközkölcsönzés, sportpályák, sportlétesítmények, játszótér, értékmegörző, vendéglátó egységek, zuhany/öltöző/WC, parkolási lehetőség Kerékpárosbarát szolgáltatások Nincs. A kerékpárok tilos bevinni a strand területére. A strand előtt ugyan ott hagyhatjuk a bringákat, de ezt egyáltalán nem javasoljuk. A megoldás várat magára…

GPS: 46.956328 17.902526


Nyitvatartás: 7:30 - 18:30


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermek: 4-14 év között
OTP, K&H, MKB elfogadóhely!
„Nagy család” belépő: (szülők, 4 – 14 éves gyermekek): 4.500
Szekrény / Kabin / Értékmegőrző: 900 / 1.400 / 750 (naponta)

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria

There are no photos with those IDs or post 676 does not have any attached images!


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
5/5
Bringabarát
1/5
Bababarát
5/5
Balaton
4/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek