Balatonberényi strand

képek - útvonal - térkép - leírás

You are here:

A nyugalomra vágyók és a kisgyermekes családok kedvelt pihenőhelye a balatonberényi strand. A strand Balatonberény központjában található és 2 bejárattal rendelkezik.
Balatonberény strand: aktuális árak, frisss képek, információk a honlapunkon!

Belépődíjak 2020-ban
Elhelyezkedés

Balatonberény fürdőkultúráját 1881-ben Hunyady József gróf egy fürdőtelep létesítésével teremtette meg. A család bármely tagjának ideális pihenést nyújt Balatonberény központi strandja. Megközelítés, parkolás: A strand a főút mellett található. Előtte halad el a balatoni kerékpárút. A vasútállomás is könnyen megközelíthető. Parkolni a strand előtt és a DK-i bejárat mellett lévő parkolóban ingyenesen lehet. A balatonberényi strand egyike a Balaton-part legszebb és legtisztább fürdőhelyeinek. A főbejárat előtt halad el a “Balatoni kerékpárút” útvonala, az autóbusz megálló és a vasútállomás pedig 100 m-re található. A 2018-as idénytől a strand újdonsága a kialakított lídós partszakasz. A part menti homokozó, a gyermekmedence és további gyermekbarát szolgáltatások a legkisebbeknek, a számtalan sportolási lehetőség a nagyobbaknak, míg a napozóágy-kölcsönzés és az árnyas-csendes ligetek a pihenni vágyó idősebbeknek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

Szolgáltatások

Ingyenes: bejárat előtt ingyenes parkoló, kerékpártároló, kültéri sakk, sportpályák (kosárlabda, röplabda és strandfoci, tollaslabda), gyermek és felnőtt fürdőmedence, modern játszótér, öltöző fülkék, internet (WiFi), gyermekanimáció, Balaton mederbe telepített sporteszközök (kosárlabda, röplabda) Fizetős: öltöző kabinok, napozóágy kölcsönzés, asztalitenisz, sportszer kölcsönzés (vizibicikli, kajak) Kerékpárosbarát szolgáltatások A bringával érkezők kerékpárjaikat a strand területén, a bejárat közelében kialakított, bringatámaszokkal ellátott fedett helyen tárolhatják. (A ‘Balaton Kerékpárosbarát Strandja’ díjat ezért tőlünk is megkpják…)

GPS: 46.714333 17.318872


Nyitvatartás: 9:00 - 19:00


Megközelítés: Alsóörs, Strand sétány.

Gyermek: 3-14 év között
Kabin (+ 1.000 kaució): 750/nap, 4.200/hét, 15.000/hó
Baba 3 éves korig ingyenes.
Családi jegy: 12.000/hét (érvényes a megvásárlás napjától számított 7 napig)

A kerékpárokat a strand területére be lehet vinni. Kölönösebb fejlesztés ezügyben az utóbbi években nem történt, tehát semmi extra lehetőségre nem kell gondolnunk...

Megközelítés:
Mivel a Balatoni kerékpárút közvetlenül az alsóörsi strand mellett halad el, így az bringával könnyen elérhető.
A kerékpárral érkezőknek jobb választás a strand keleti oldalán található, kevésbé zsúfolt bejáratot használni (Strand sétány).

A központban, a 71-es út mellett található (nem kell keresni). Megközelíthető a Vasút utcán keresztül.

Parkolás:
Alsóörs község teljes területén a parkolás INGYENES!

Képgaléria


Szerintünk ilyen a strand...


(2019. augusztusában)

Árnyékos
5/5
Sportos
5/5
Bringabarát
5/5
Bababarát
5/5
Balaton
4/5
Panoráma
5/5

Balatoni fürdőhelyekMég több balatoni strand itt: Balatoni strandok


A balatoni szabadstrandokat pedig itt találod: Balatoni szabadstrandok

Balatoni panorámákA legtöbb balatoni kilátó itt:

Balatoni kilátók

További balatoni kilátóhelyeket pedig itt találsz:

Balatoni kilátóhelyek